Kahveler boş kaldı

Kahveler boş kaldı
Coronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan kahveler, 1 Haziran Pazartesi itibari ile faaliyete başladı ancak, konulan yasaklar nedeniyle masalar boş kaldı.Sinem...

Coronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan kahveler, 1 Haziran Pazartesi itibari ile faaliyete başladı ancak, konulan yasaklar nedeniyle masalar boş kaldı.

Sinem Korkmaz

Ülke genelinde görülen Coronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan kahvehaneler(kıraathane) 1 Haziran Pazartesi günü itibari ile tekrar faaliyete başladı. İçişleri bakanlığının yayınladığı genelge kapsamında, kahvehanelerde elle temas edilen okey, tavla ve benzeri oyunların oynanmasının yasak olduğu ve saat 22.00’a kadar açık olacağının duyurulmasının ardından, Menteşe’de bulunan işletme sahipleri yayınlanan genelge sonrası işyerlerinin dezenfekte işlemlerini tamamlayarak, işletmelerini faaliyete hazır hale getirdiler.

1 Haziran Pazartesi günü itibari ile faaliyete geçen kahvehaneler, oyunların yasak olması dolayısıyla boş kaldı.  İşletme sahipleri, okey, tavla ve benzeri oyunların oynanmasının yasaklanmasının ardından müşterilerin kahvehaneye gelmediğini dile getirdi.

“OYUN OLMAZSA KAHVELER KAPANIR”

Menteşe Tabakhane semtinde işletmesi bulunan Kamuran Özel, “insanlar oyun olmadığı için gelmiyor. Sabahtan beri toplasan 10 kişi geldi. Oyun olmazsa kahveler kapanır. Akşama kadar 2 çayla bu dükkan dönmez. Kira, elektrik, su, eleman parası var. Bu kadar insan aç mı kalsın? Oyuna izin verilsin ne tedbir isterlerse alalım. Masa büyük desinler büyütelim. Biz üzerimize ne düşerse yapalım. Yeter ki kurallar çerçevesinde oyunlar tekrardan oynatılmaya başlansın” dedi.

Bu haber toplam 703 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.