Katma değeri yüksek sebze üretimi devam ediyor

Katma değeri yüksek sebze üretimi devam ediyor
Muğla’da ilk defa üretimi yapılan 10 bin adet tarla sarmaşığı (mor patates) ve 2 dekar alanda “zerdeçal ve zencefil” sebzelerinin fide ve tohumlarının dağıtımları yapılarak üreticilerle buluşturuldu.Kırsal alanda bitkisel...

Muğla’da ilk defa üretimi yapılan 10 bin adet tarla sarmaşığı (mor patates) ve 2 dekar alanda “zerdeçal ve zencefil” sebzelerinin fide ve tohumlarının dağıtımları yapılarak üreticilerle buluşturuldu.

Kırsal alanda bitkisel üretiminin arttırılmasının yanı sıra gelir ve istihdam olanaklarının arttırılması, değişik ürün çeşitlerinin yörede yetiştirilerek münavebe uygulanmak suretiyle doğal dengenin korunmasına katkıda sağlamak adına çalışmalar devam ediyor.

Katma değeri yüksek sebze üretimi çalışmaları ile ilgili Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce çalışmaların devam ettiği belirtilerek, “Burada esas amacımız katma değeri yüksek sebze çeşitlerinin farklı zaman dilimlerinde (kıt olduğu dönemlerde) turfanda olarak yetiştirilmesi gerçekleştirilerek üreticilerin gelirlerinin arttırılması ve piyasanın bu dönemde talep ettiği ürün çeşitlerini bol ve kaliteli olarak sağlamaktır. Ayrıca yine bu proje kapsamında 200 dekar değişik renklerde ve değişik dayanımlarda soğan çeşitlerinin dağıtımları da yapılacaktır. Bu proje çalışmalarımızla Ağustos ayı başında 250 dekar alanda ‘şevketi bostan’, yaklaşık 130 bin adet ‘kışlık sebze’ fidesi Ağustos sonlarında üreticilerimize dağıtılacaktır” denildi.

Bu haber toplam 342 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.