‘Keçi Sürülerinde Teke Değişimi’ Projesi Takip Ediliyor

 ‘Keçi Sürülerinde Teke Değişimi’ Projesi Takip Ediliyor
Muğla’da ‘Keçi Sürülerinde Teke Değişimi’ Projesi kapsamında Menteşe İlçesi Yeşilyurt Mahallesi yetiştiricilerinden Cüneyt Girenis ve Ulaş Kocasarı’...

Muğla’da ‘Keçi Sürülerinde Teke Değişimi’ Projesi kapsamında Menteşe İlçesi Yeşilyurt Mahallesi yetiştiricilerinden Cüneyt Girenis ve Ulaş Kocasarı’ nın işletmeleri, kendi aralarında değişimini yaptıkları tekelerin kontrolü için ziyaret edildi.

Proje kapsamında teke değişimi yapan İşletme sahipleri Cüneyt Girenis ve Ulaş Kocasarı, amaçlarının sürekli aynı teke kullanıldığında akrabalık oluştuğu için doğum anomalilerinin çoğaldığını ve tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için bu projeye dâhil olduklarını belirterek, oğlakların kilolarında düşüş yaşandığını, ölümlerin arttığını bu yüzden Ağustos ayında sürülerine teke katımı yaptıklarını, doğumlarının Ocak ayından sonra beklediklerini belirtti.

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesinde görevli personeller tarafından, doğan oğlakların kontrolü için işletmeler ziyaret edildi. Oğlakların %90’nın doğduğu, doğan oğlaklarda hiç anomali olmadığı, doğum ağırlıklarının iyi olduğu ve ölüm yaşamadıkları tespit edildi.

 ‘Keçi Sürülerinde Teke Değişimi’ Projesi Takip Ediliyor

Teke değişimini yapan işletme sahipleri Cüneyt Girenis ve Ulaş Kocasarı, bu durumdan oldukça memnun olduklarını, sürülerindeki hayvanların artık daha sağlıklı olduğunu belirttiler.

Menteşe’de 2 işletme ile yapılan çalışma neticesinde uygulanan teke değişimi projesinin sonuçlarının hem hayvanlar açısından hem de yetiştirici açısından olumlu olduğu gözlemlenerek ilerleyen yıllarda teke değişim projesini yayım çalışmaları ile yetiştiricilere anlatmak ve projeye katılan yetiştirici sayısını artırmak planlanıyor.

Bu haber toplam 586 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.