Kır Çiçeği Kahvehanesi 6 Yıldır Muğla’ya Hizmet Veriyor

Kır Çiçeği Kahvehanesi 6 Yıldır Muğla’ya Hizmet Veriyor
Röportaj Sinem Karakaya - Muğla’da kahvehane denince akla ilk gelen Kır Çiçeği Kahvehanesi 6 yıldır Muğla’ya hizmet veriyor. İşletme sahibi Mehmet...

Röportaj Sinem Karakaya - Muğla’da kahvehane denince akla ilk gelen Kır Çiçeği Kahvehanesi 6 yıldır Muğla’ya hizmet veriyor. İşletme sahibi Mehmet Erol, dede mesleği yaptığını belirterek işini severek yaptığını ve bunu müşterilere yansıtınca geri dönüşlerin olumlu olduğunu söyledi. Erol, aynı zamanda birçok eleman yetiştirerek gençlere öncülük ettiğini belirtti. 

Kır Çiçeği Kahvehanesi İşletme Sahibi Mehmet Erol ile Röportajımız şu şekilde; 

Sizi Tanıyabilir Miyiz?

Ben Mehmet Erol. 1986 Ocak ayında Muğla’da doğdum. Evli ve 1 erkek çocuk sahibiyim. Eğitim hayatımı Muğla’da tamamladım. Şuan sahibi olduğum Kır Çiçeği kahvehanesini işletiyorum.

Mesleğe Ne Zaman Ve Nasıl Başladınız?

Bu mesleğe 2014 senesinde başladım. Daha önce birçok şirkette pazarlama yöneticiliği yaptım ve daha sonra dede mesleğim olan kendi işimi kurdum. Bu süreçte eşim bana çok destek oldu. 5 senedir bu mesleğe devam etmekteyim. Keyif aldığım bir işi yapıyorum. Böyle olunca da bu keyfi işime ve müşterilerime de yansıtıyorum.

Muğla’da Oldukça Tanınan Bir Kahvehanesiniz. Bunun Sırrı Nedir?

Sevdiğim işi kaliteli yaptığım için buda müşterilere yansıyor. Aldıkları hizmetten memnun kalıyorlar.  Çalışma arkadaşlarımızda aynı politikayı güttüğü için yaptığımız işte başarılı olup kaliteli hizmet verdiğimiz için insanlar bizi tercih ediyorlar.

Kır Çiçeği Kahvehanesi 6 Yıldır Muğla’ya Hizmet Veriyor

Kaç Yıldır Muğla’ya Hizmet Veriyorsunuz?

5 bitiyor 6’ncı yılama gireceğim. 6 yıldır Muğla halkına hizmet veriyorum diyebilirim.

 

Bu Mesleğin Geleceğini Nasıl Görüyorsunuz?

Kahvecilik Türk kültürüdür. Geçmişten bugüne kalitesini kaybetmeden gelen bir kültürdür. O yüzden geleceği var tabi ki. Sabır isteyen, hoşgörü isteyen bir meslek. Bunu layıkıyla yapıldığı sürece kahve kültürü bitmez. Biteceğini düşünmüyorum.

 

Yanınızda Eleman Yetiştiriyor Musunuz?

Bu 6 senelik sürede yanımda birçok eleman yetiştirdim. Birçoğu şuan kendi mesleğini eline aldı, işletmesini kurmuş durumda. Sayısı hatırlayamadığım kadar çok. En yakın örneği hala can ciğer kardeşim olan Okan Kaplan’dır. Yanımda uzun süre çalıştı. Daha sonra kendi işletmesini açtı. Sayamadığım birçoğu da aynı şekilde. Hala daha yetiştirmeye devam ediyorum. Yanımda şuan 2 eleman var yetiştirdiğim.

Neden Kır çiçeği Kahvehanesi?

Benden önceki işletme sahibinin koymuş olduğu bir isimdi. Muğla genelinde de dükkan tanınan bir konumda olduğu için adı değiştirmek istemedim.

 

Muğlalılara Söylemek İstediğiniz Bir Şey Var Mı?

Kahve kültürünün unutturulmamasını, gelecek nesillere bu güzel ortamların bırakılmasını temenni ederim. Oğlum Aren'i bazı günler yanımda tutarak bu kültüre ortak olmasını sağlıyorum. Oda burada çok mutlu oluyor.

Bu haber toplam 720 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.