Kursiyerlere sertifikalar verildi

Kursiyerlere sertifikalar verildi
Seydikemer Kaymakamlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yönelik açılan işaret dili eğitim kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarına kavuştu. Seydikemer’de ilk defa açılan ve başarıyla...

Seydikemer Kaymakamlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yönelik açılan işaret dili eğitim kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarına kavuştu.

Seydikemer’de ilk defa açılan ve başarıyla sonuçlanan kursun işitme engelli vatandaşların kamu kuruluşlarında işlemlerini daha hızlı çözmesi bekleniyor.

Seydikemer Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan işaret dili eğitim kursuna ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel katıldı. İşitme engellilerin kamu işlemlerinde zorluk yaşamamaları için Seydikemer Kaymakamlığının öncülüğünde açılan kursa, 64 kursiyer katıldı. Seydikemer İlçesinde ilk olan 120 saatlik kursu başarıyla tamamlayan 64 kursiyerin sertifikaları düzenlenen törenle kursiyerlere sunuldu.

Törene Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu,

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Şenyiğit ile daire amirleri katıldı. Törende konuşan Seydikemer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Güven Yiğit, “120 saatlik işaret dili kursunu 64 kursiyerimizle tamamladık. İlçede ilk defa açılan ve büyük bir başarı ile biten bu kursun engelli vatandaşlarımızın işlemlerinin kolaylaşmasında büyük yarar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu da, “Toplum içinde iletişim güçlüğü yaşayan işitme engellilerle, konuşabilmek, sorunlarına çare olabilmek için kursa katılan 64 kursiyerimiz parmak alfabesi öğrenerek sertifika almaya hak kazandılar” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Şenyiğit tarafından alkışlar arasında sunuldu.

Bu haber toplam 675 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.