Mahkumun yardım talebine devlet yetişti

Mahkumun yardım talebine devlet yetişti
Covid-19 salgını nedeniyle hükümlülere verilen izinden yararlanarak 2 ay süreli dışarı çıkan Sami Çağlayan (45) isimli mahkum dışarıda mağdur olunca...

Covid-19 salgını nedeniyle hükümlülere verilen izinden yararlanarak 2 ay süreli dışarı çıkan Sami Çağlayan (45) isimli mahkum dışarıda mağdur olunca Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız’dan yardım talep etti. Kendisine kalacak yer ve geçimini sağlayacak desteği veren Kaymakam Yıldız’a teşekkür eden Çağlayan, en büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek olduğunu söyledi.

Sinem Korkmaz

Ülke genelinde etkili olan Coronavirüs salgını dolayısıyla binlerce mahkûm tedbir amaçlı ev iznine gönderildi. Bu kapsamda Rize’de devam eden cezası bulunmasına rağmen, salgın dolayısıyla dışarı çıkmaya hak kazanan mahkum Sami Çağlayan, memleketi olan Muğla’ya döndü. Kalacak yeri ve geçim sağlayacak gücü olmayan Çağlayan Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız’dan yardım talep etti. Talebini karşılıksız bırakmayan Kaymakam Yıldız’a teşekkürlerini sunan Sami Çağlayan, en büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek olduğunu söyledi.

“VALİLİK ÖNÜNDE KENDİMİ YAKMAYA ÇALIŞTIM”

Desteklerinden dolayı Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız’a teşekkürlerini sunan Sami Çağlayan, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli’nin destekleri ile çıkmış olan yasadan dolayı 1 sene açık cezaevine erken çıkma hakkına sahip oldum. Bayramdan 1 gün önce 7’inci ayın 9’unda 64 günlük ev iznine çıktık. Tabi bu izin ülke genelinde yaşanan Coronavirüs dolayısıyla gerçekleşti. Dışarı çıktığımda, cezaevi sürecimde evim, malım neyim varsa doğal olarak gitti. Çıkınca mağdur oldum. Kalacak yer bulamadım. Bu dönem içerisinde çok büyük maddi manevi sıkıntılar yaşadım. Valilik önünde kendimi benzin dökerek yakmaya bile çalıştım. Amacımız devlet büyüklerinden maddi bir destek değildi. Sadece amacımız cezaevinden çıkınca topluma faydalı bireyler olmak. Cezaevinden çıktıktan sonra düzenli bir hayata girmek. Mahkûm olduğum için kimse bana iş vermedi. Bu zorlukların içinde Sayın Kaymakamım yardım eli uzattı. Kaymakam Caner Yıldız’a yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ona Caner Yıldız babam diyorum bundan sonra. Toplum beni dışlarken, Menteşe Kaymakamlığı bana el uzattı. 16 senedir cezaevindeydim. Yatacağım 6 yıl da var. 3 yılını nasip olursa denetimli serbestlikten yararlanarak tamamlayacağım. Bu izin süreci 30 Eylül’de bitiyor. Cezaevine geri gideceğim. Cezama açık cezaevinde devam edeceğim. Tek isteğim Cumhurbaşkanımızla görüşmek. Cumhurbaşkanımıza görüşme talebinde bulunuyorum. Yüz yüze olmasa bile 1 dakika telefon ile görüşmeye razıyım” dedi.

“BİZİM DEVLETİMİZ GÜÇLÜ BİR DEVLET”

Devletin vatandaşlara her zaman yardımcı olduğu söyleyen Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, “Bizim devletimiz güçlü bir devlet. Biz, vatandaşımız zora düştüğünde, vatandaşın gelebileceği ilk ve son kapı oluyoruz. Mutlaka, bir şekilde bu tür konuları çözüyoruz. Çözemesek bile yol gösteriyoruz. Bunlar, devletin rutin işleri. Sami kardeşimizde kader kurbanı dediğimiz bazı sebeplerden dolayı sıkıntıya düşmüş. Yardımcı olduk. Elinden tuttuk. Bundan sonra da elinden tutmaya devam edeceğiz. Bundan sonra Allah yolunu açık etsin” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2154 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.