Marmaris ve Köyceğiz felaketi yaşıyor YANIYORUZ

Marmaris ve Köyceğiz felaketi yaşıyor  YANIYORUZ
Türkiye, peş peşe çıkan orman yangınları devam ediyor. Marmaris’in Armutalan ilçesinde çıkan yangın 2’nci günde yayılarak devam ediyor. Köyceğiz’de çıkan yangının söndürülme çalışmaları sürüyor. Bodrum Gümüşlük...

Türkiye, peş peşe çıkan orman yangınları devam ediyor. Marmaris’in Armutalan ilçesinde çıkan yangın 2’nci günde yayılarak devam ediyor. Köyceğiz’de çıkan yangının söndürülme çalışmaları sürüyor. Bodrum Gümüşlük ve Milas’ta çıkan yangınlar 2’nci günde söndürülerek soğutma çalışmaları yapıldı.

BERİTAN YÜCEL

Ege’nin gözde şehirleri Muğla’da 29 Temmuz öğle saatlerinde 5 farklı yerde başlayan ve bir kişinin yaşamını yitirdiği peş peşe gelen yangın haberleri yürekleri dağladı.

29 Temmuz Perşembe günü saat 13.11’de Marmaris’in Armutalan Mahallesi Şirinyer Mevkiinde çıkan orman yangını kısa sürede Osmaniye, Bayır, Turgut, Çiftlik ve Turunç mahalleleri ile Asparan mevkiine yayıldı. Gece boyunca söndürme çalışmalarının yapıldığı cennet yöre Marmaris cehenneme döndü. Birçok otel ve bina boşaltıldı, misafirler başka otellere yerleştirildi.

Marmaris’te başlayan orman yangınında ilk belirlemelere göre, 1 kişi hayatını kaybederken, 1 fabrika, 27 ev, 1 araç, 16 çatı, 1 depo yandı.

Günün aydınlanmasıyla beraber yangının kül ettiği ormanların acı tablosu gün yüzüne çıktı.

Gece saatlerinde Marmaris’ten gelen şehit haberi bütün Muğla’yı yasa boğdu. 25 yaşındaki Şahin Akdemir isimli otel çalışanı itfaiye ekiplerine motorsikletle su taşırken dumandan zehirlenerek can verdi. Akdemir'in sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüde, "Su taşımaya devam. Yangıncılara su taşıyacağız yine. Allah hayırlarımızı kabul eylesin" sözleri yürek dağladı.

KÖYCEĞİZ YANIYOR

Haber yayına hazırlandığı sırada Köyceğiz ilçesi Ağla mevkiinde 29 Temmuz Perşembe günü saat 15.40 itibariyle başlayan ve etkisini arttırarak devam eden orman yangını, Yangı ve Beyobası mahalleleri arasında devam ediyor. Yangının makilik ve ormanlık alanda devam ettiği öğrenildi.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan yaptığı açıklamada, “Köyceğiz’de Yeşilköy ve Ağla bölgesinde çıkan yangın felaketinde tüm görevlilerimiz ve vatandaşlarımız canla başla müdahalelere devam etmekteyiz. Ekiplerimiz ve vatandaşlarımız alevlerin önüne geçmek için yoğun bir çaba harcıyorlar. Yangın söndürme ekipleri tarafından havadan ve karadan yoğun bir şekilde müdahalelere devam ediliyor” dedi.

MİLAS VE BODRUM’DA YANGINLARI SÖNDÜRÜLDÜ

Milas’ın Kuyucak mahallesinde saat 15.10’da orman yangını ihbarı alındı. Bodrum Pina Yarımadası olarak bilinen Milas Kuyucak Mahallesindeki orman yangını gece 03.35’de söndürülerek soğutma çalışmaları devam ediyor. Ekipler 13 itfaiye arazözü, 13 su tankeri, 2 iş makinesi ve 85 personelle soğutma çalışmalarına başladı.

Milas’ta 16.57’de başlayan ve akşam 21.53’e kadar devam eden Mengenler mevkiindeki orman yangını söndürülürken soğutma çalışmaları da devam ediyor.

“TESADÜF OLAMAZ”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat bağlandığı canlı yayın programınında Milas’ta meydana gelen yangınlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Tokat, “Gün içinde Milas-Meşelik Mahallemizin Kuyucak mevkiinde yangın tamamen söndürüldü. Akşam saatlerinde ise otellerin üst bölgesinde yangın devam etti. Ancak akşam müdahaleleri daha kısıtlı olduğu için önlenemedi. Şuan itibariyle soğutma çalışmaları yapılıyor. Yangın şuan sönmüş durumda. Dün gece Kaymakamımızla görüşme yaparken Milas’ın ters istikametinde Suçun mevkiinde bir yangın ihbarı geldi. Bir kısım ekiplerimiz ile o tarafa gittik. Şehire çok yakın bir mevkiiydi. Özellikle çöp depolama alanımıza çok yakındı. Kent açısından tehlike arz ediyordu. O yangınla mücadele ederken Selimiye, Güllük bölgemizden yangın ihbarları geldi. Biz aslında dün kara perşembeyi yaşadık. İlçemizden arka arkada 4-5 yangın ihbarı geldi. Bunlar tesadüf olamaz” ifadelerini kullandı.

YANGINLARA 6 İLDEN DESTEK

İl genelinde 5 noktada çıkan orman yangınlarını kontrol altına almaya çalışan ekiplere çevre illerden de destek ekip geldi.  AKOM’dan edinilen bilgiye göre, Marmaris’te devam eden yangına İstanbul’dan 11 araç, 100 personel, Denizli den 3 araç 7 personel, Manisa’dan 1 araç 2 personel, Milas’da devam eden yangınlara, Aydın’dan 1 araç, 2 personel, İzmir’den ise 2 araç 6 personel katıldı. Ayrıca orman yangınlarının yanı sıra Seydikemer ilçesinde çıkan 4 ev yangınına ise Burdur’dan gelen 4 araç ve 8 personel, Belediyesi İtfaiye ekiplerine destek verdi. Ayrıca Marmaris, Bodrum, Menteşe, Köyceğiz belediyeleri de su tankerleri ile yangının söndürülmesi için destek verdi.

Bu haber toplam 516 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.