MARMARİS YANIYOR

MARMARİS YANIYOR
Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir günde 3 farklı yangın çıktı. İçmeler ve Turunç Mahallelerinde orman yangını meydana gelirken, dünyaca ünlü gulet üretim merkezi Bozburun Mahallesi’nde ise bir yat alev aldı. Gulette çıkan...

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir günde 3 farklı yangın çıktı. İçmeler ve Turunç Mahallelerinde orman yangını meydana gelirken, dünyaca ünlü gulet üretim merkezi Bozburun Mahallesi’nde ise bir yat alev aldı. Gulette çıkan yangına ekipler tarafından müdahale edilerek, çalışmalar sonucu söndürüldü. Ayrıca, Orman Genel Müdürlüğü, yangında bir personelin şehit olduğunu duyurdu. Şehit olan kişinin Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü personeli 34 yaşındaki Görkem Hasdemir olduğu öğrenildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıktı. İçmeler bölgesinde, yerleşim yerlerine yakın bir noktada çıkan yangına helikopter ve arazözlerle müdahale ediliyor.

Saat 10.30'da çıkan yangına 10.40'ta ekipler müdahale etmeye başladı. Alevler kısa sürede yayıldı. Yoğun duman ilçe merkezine kadar ulaştı.

Yangına 6 helikopter, 4 ilk müdahale aracı, 1 dozer ve 35 arazöz ile müdahale ediliyor. Sarp arazi, ekiplerin müdahalesini güçleştiriyor.

Ekipler, yangın bölgesine yakın yol ve yerleşim alanlarında da önlem aldı.

Yangının yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle emniyet ekiplerinin vatandaşları alandan uzaklaştırdığı öğrenildi.

1 PERSONEL ŞEHİT OLDU

Orman Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından İçmeler’de devam eden orman yangınında bir kahraman personelin şehit olduğunu açıkladı. Açıklamada, “Yaşadığımız acının tarifi yok. Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Ateş bir daha sana dokunamaz artık. Cennet olsun mekanın.” denildi.

Şehit olan kişinin Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü personeli 34 yaşındaki Görkem Hasdemir olduğu öğrenildi.

PEŞ PEŞE YANGIN

Öte yandan İçmeler Mahallesi’ndeki yangına müdahale sürerken yakınlardaki Turunç Mahallesi’nden de orman yangını ihbarı geldi.

Ormanlık alandaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Bu haber toplam 1076 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.