Maske Boyayarak Farkındalık Oluşturdular

Maske Boyayarak Farkındalık Oluşturdular
Neval ÇOLAK- Üniversiteli gençler 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle farkındalık oluşturmak amacıyla maskeleri çeşitli şekillere boyadı.Muğla,...

Neval ÇOLAK- Üniversiteli gençler 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle farkındalık oluşturmak amacıyla maskeleri çeşitli şekillere boyadı.

Muğla, Kötekli Gençlik Merkezinde gençlerle bir araya gelen Kötekli Gençlik Merkezi Müdürü Oktay Tavas ve Kötekli Gençlik Merkezi Gençlik Lideri İbrahim Ertaş, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında maskeleri boyayarak farkındalık yarattı.

Maske Boyayarak Farkındalık Oluşturdular

“Dışarıdaki Mikroplardan Korunmak İçin Maske Takıyoruz”

Farkındalık oluşturmak amacıyla maskeleri boyayan üniversite öğrencilerden Eda Erdoğan; “Ankara’da yaşıyorum. 22 yaşındayım. 14 yaşında bana HodgkinLenfoma tanısı konuldu. Tedavim iki yıl sürdü. Ankara Hacettepe’de tedavi oldum. Orada iki yıl, 6 kür kemoterapi aldım. Daha sonrasında radyoterapi aldım. İki yılın sonunda, tedavim bittikten sonra çok şükür hiç tekrarlamadı. O zamandan beri LÖSEV ‘de gönüllü çalışıyorum. Ben de tedavisi devam eden kardeşlerime destek olmak için oradayım. Muğla’da ofisimiz yok ama ben gönüllü olarak buradan da desteğimi esirgememeye çalışıyorum. Maske boyayarak burada farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Dışarıdan insanlar maskeyi sanki lösemi, kanser bulaşıcı bir hastalıkmış gibi, o yüzden takıyormuşuz gibi algılıyorlar. Fakat öyle değil. Kemoterapi, bağışıklık sistemini düşürdüğü için bizim ilaç almamıza engel oluyor. Grip olmamız ya da her hangi bir mikrop kapmamız ilaç almamıza engel oluyor. Bizde bu yüzden dışarıdaki mikroplardan korunmak için maske takıyoruz. Aslında biz, herkese bunu öğretmeye bunu aşılamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Maskeleri boyamalarındaki sebebin genelde çocuklara bu tanı konulduğu için, onların sesi olmak istediğini, o yüzden farkındalıkta renkli olmak istediklerini dile getiren Büşra İşler; “Kanser olan arkadaşlarımıza bu hastalığın onları düşürmediğini aksine dik tuttuğunu göstermek istedik. Muğla LÖSEV olarak, bizde her zaman LÖSEV’in yanındayız.” dedi.

Bu haber toplam 755 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.