Menteşe sokakları çocuklarla doldu

Menteşe sokakları çocuklarla doldu
Coronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkması kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar, izin kapsamında dışarı çıkarak parklara akın etti. Normalleşme...

Coronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkması kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar, izin kapsamında dışarı çıkarak parklara akın etti. Normalleşme planları kapsamında 14 yaş ve altı çocukların dışarı çıkma kısıtlaması kalkmasının ardından, uzun bir aradan sonra ilk kez sokağa çocuklar parklara akın ederek, renkli görüntüler oluşturdu.

Sinem Karakaya

Muğla’da 0-14 yaş arasındaki çocuklar 4 saatlik sokağa çıkma izninin başlamasıyla parklara akın etti. Sokağa çıkması kısıtlanan çocuklar, uzun bir aradan sonra ilk kez sokağa çıktı. Aileleriyle birlikte parklara akın eden 14 yaş altı çocuklar, maskeleriyle birlikte oyun alanlarında renkli görüntüler oluşturdu. Ebeveynleriyle dışarı çıkan çocuklar günler sonra oyunlar oynamanın keyfini çıkardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kontrollü sosyal hayat takvimi kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların pazar günlük sokak izninin ardından bugün de çocuklar sokağa çıktı. 14 yaş altı çocuklar 40 gün sonra ebeveynlerinin gözetiminde maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak sokağa çıktı. Sokak izni saat 15.00'e kadar sürecek çocuklar parklara akın ederek arkadaşlarıyla oyunlar oynadı.

Menteşe sokakları çocuklarla doldu

Kızını parka getiren İbrahim Kaymak, “ Uzun bir aradan sonra çocuklar ilk defa dışarı çıktı. Evde çok sıkılmışlardı. İyi oldu bu uygulama. Hava almak ve vakit geçirmek için parka geldik. Kaç gündür oyun parkının hayalini kuruyordu kızım. Dikkatliyiz ama dışarıdayız. Çocuklarımız için iyi oldu” dedi.

Oğlu ile birlikte gezmeye çıkan Çağla Madan, “Bu uygulama çok güzel oldu. Yaklaşık bir 40 gün evden hiç çıkmadılar. Çok mutlu çocuklarımız. Eğlenmek, temiz hava almak onlarında hakkı. Ara ara bu uygulama olmalı bence bu süreçte. Herkes maskeli olunca etrafta benim oğlum biraz garipsedi tabi. Tuhaf tuhaf etrafa bakıyor. Ama güzel oldu” şeklinde konuştu.

Menteşe sokakları çocuklarla doldu

İkiz annesi Şamile Limon ise, “ 15 Mart’tan beri evden hiç çıkmadık. Zor bir süreçti. İkiz oldukları için evde birbirleriyle oynadılar vakit geçirdiler ama dışarısı daha farklı tabi. Evde kitap okuduk, ders çalıştık, öğretmenleri verdiği ödevleri yaptık. Bugün de dışarıdayız. Hava güzel olunca dondurma yemek istediler. Bu uygulama çocuklar için ara ara olmalı ama ben parkta çocukları görünce yine bir tedirgin oldum. Hepimiz tedbirliyiz. Umarım bu süreci en kısa zamanda atlatırız” dedi.

Parkta arkadaşlarıyla oynayan çocuklar ise " Uzun zaman sonra dışarı çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Temiz hava var. Baya güzel oldu. Maskemizi takıyoruz, mesafeyi koruyoruz. En çok arkadaşlarımızla oyun oynamayı özlemişiz” dediler.

Bu haber toplam 16727 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.