MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz; “Bizim Vatan Sevgimiz Her Şeyden Önce Gelir”

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz; “Bizim Vatan Sevgimiz Her Şeyden Önce Gelir”
SİNEM KORKMAZ - “Muğla’nın Siyasileri Konuşuyor” kapsamında yaptığımız röportajımızı bu hafta MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ile gerçekleştirdik.2023...

SİNEM KORKMAZ - “Muğla’nın Siyasileri Konuşuyor” kapsamında yaptığımız röportajımızı bu hafta MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ile gerçekleştirdik.

2023 yılında Türkiye’nin çok daha iyi yerlerde olacağını dile getiren MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, gelecek seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili çıkacağına inandığını vurguladı.

“Bizim vatan sevgimiz her şeyden önce gelir” ifadelerini kullanan MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ile yaptığımız röportajımız şu şekilde;

Mehmet Korkmaz Kimdir?

1958 Sivas doğumluyum. 1993 yılında Muğla’ya geldim. 1994 yılından bu yana Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm kademelerinde çalıştım. En çokta teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcılığı yaptım. Daha sonrasında 2009 yılında İl başkanı oldum. O günden beri aralıksız devam ediyorum. Tabi Sivas’ta da Ülkü Ocaklarında yetiştim. Sonra müteahhit olduğum için Ticaret ve Sanayi Odası’nda 3 dönem meclis üyeliği yaptım. Buraya geldikten sonra cennet mekan Başbuğ’un yanına uğradım. Oğlum dedi orada yardımcı ol. Tabi burada ki arkadaşlarla beraber koşturduk, çalıştık çabaladık bugünlere geldik. 5 çocuğum var. 4 tane torunum var.  Hanımım 2009 yılında Hac’da vefat etti. Cennet-ül Baki’de yatıyor. 10 yıl oldu kaybedeli.

Siyasi Hayatınıza Ne Zaman Başladınız?

Sivas’ta Yüceyurt Mahallesi eski adıyla Çavuşbaşı Mahallesi’nde büyüdük. Ortaokul yıllarımda, o dönemde Galip Döşkaya diye bir abimiz vardı. Onun sayesinde Ülkücülükle tanıştık ve başladık. Bizim mahallemiz ve çevremiz hepsi CHP’li olarak bilinirdi. Yüceyurt Mahallesi denildiğinde komünizmin yeri, yurdu olarak bilinirdi. Anne tarafımız Demokrat Parti’li, baba tarafımız CHP’liydi. Biz mahallede yetişen en az 13 kişiydik ülkücü olarak. O dönemlerde başladım diyebilirim.

Ne Zamandır İl Başkanlığı yapıyorsunuz?

2009 Mayıs ayında İl Başkanı oldum. 2009 yılında aday oldum ve kazandım. O günden beri de Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir neferi olarak çalışıyorum.

Muğla’da Siyaseti Nasıl Görüyorsunuz?

Muğla’da siyaset eş, dost, tanıdık gibi yürüyor. Diyelim ki Muğla’lı bir Fethiyeli, bir Bodrumlu, bir Ulalı’dan çok, kendi içinde, kendi merkezinde hangi partiden aday olursa olsun onu destekleme ile gidiliyor. Şimdi biz çalışmalarımızda gittiğimiz köylerde CHP’nin AK Parti’nin yaptıklarını yanlışları anlattığımız zaman, tamam doğru söylüyorsun diyorlar ama sandığa yansımıyor. Nedense Muğla’da bir kısır döngü var ve aşamıyoruz. Ben buraya geldiğim 1994- 1995 yıllarında siyasete başladığım zamanlar o zamanlar burada Demokrat Parti ağırlıktaydı. Ama o günlerden sonra merkez olarak hep CHP’nin kazanması ve Büyükşehir’i de içine alıp bu günlere gelmesinden dolayı CHP büyük görünüyor buralarda. Ak Parti’ye kızanlar bile CHP’ye oy veriyor. Olan sorunları bu, bizim oğlan hesabından geçiştiriyorlar.

31 Mart Seçimlerini Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

31 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı Milliyetçi Hareket Partisi’ne verilmişti. Burada bizi en çok AK Parti vurdu. Onlar ikiye bölündüler, onların içerisinden bir parti daha çıktı. Eğer ki Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı çıkarılsaydı, Büyükşehir Belediye Başkanlığına,  burada seçimlerde kazanmasak da çok az bir fark ile kaybederdik. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi’ne AK Partililerde oy verir, Demokrat Partililerde oy verir, CHP’lilerde oy verirdi. Fakat CHP’liler içerisinde ki marjinal solcular oy vermezdi. Bunun bir örneğini biz Ortaca’da yaşadık. Ortaca’da seçmenin %70 gibi CHP’nin kazandığı bir yerde, Milliyetçi Hareket Partisi’ne CHP’li vatandaşlarda oy verdi, Demokrat Partililerde oy verdi, zaten Cumhur İttifakı olduğundan AK Partililerde oy verdi ve biz orayı kazandık.  Ak Partinin kazandığı yerler var oralar hep sağ ağırlıklı MHP’de güçlü oralar da. 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak 7 tane ilçe aldık. CHP’nin aldığı ilçeler 6 tane ama baktığınızda büyük ilçeleri aldılar. Bunun en büyük sebebi Büyükşehir Adayı, Milliyetçi Hareket Partisi’nden olsaydı, bağımsız olarak aday olan zat o kadar oy alamazdı. Yine de Allah’a çok şükür o kadar da kötü olmadı. Ak Parti eski Milletvekillerinden Mehmet Nil Hıdır geldi onu aday yaptılar. Biz İskender (Gencer) Beyi  aday yapacaktık. Onun üzerinden çalışmalar yapıyorduk, ama nedense AK Partililer yapmadı. Sonradan Mehmet Nil Hıdır’ı getirdiler. Buda iyi olmadı. Burada siyasette gerçekten kısır bir döngü var.  Burada CHP’lilerin %60 Yörüktür. Yörükler aynı bizim düşüncemizdedir. Yarın ben vatan diye ya Allah Bismillah diye bir çıkayım hepsi yanımıza gelir. İçimizden bir parti çıktı. İçimizdeki partide olan arkadaşlarımızın %50’si kadarı AK Parti ile husumeti olan insanlar. Ama şimdi AK Partiden de bir iki parti çıkacak bakalım nasıl olacak. Buna ne diyecekler bakalım.

Cumhur İttifak’ı MHP’yi Nasıl Etkiledi?

Şimdi öncelikle neden Cumhur İttifakı. 15 Temmuz Darbe girişimi olduğu gün Genel Başkanımız İl Başkanlarını arayarak “Oğlum Partileri Açacaksınız” dedi. Bende hemen ilçeleri arayıp partileri açtırdım. Başka hiçbir parti açık değildi o gün. Ama biz açtık. Bu bir kalkışmadır biz bunlara karşı duracağız dedik. Herkes Allah razı olsun görevini yaptı. Genel Başkanımız sonrasında hükümetin yanındayız dedi. Burada ki maksat vatan. Vatanın bütünlüğünün bozulmaması. Genel Başkanımız vatan konusunda çok hassas ve canı gönüldür, hepimiz öyleyiz. Bize deseniz savaşacağız biz hepimiz gideriz. Öyle başkalarına benzemeyiz. Biz vatan, millet sevdasıyla doğmuşuz. Biz böyle yetiştik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bizim Genel Başkanımız önerdi, oldu. Biz hiç bir şey istemeyiz yeter ki Türkiye Cumhuriyeti güzelce idare edilsin. Biz Cumhur ittifakın da ne için olduk? Türk milleti için olduk, turan için olduk, Türk devletlerinin birleşmesi için olduk. Biz lider ülke olmak için olduk. Yoksa ne partimize ne kendimize bir pay düşürelim diye olmadık. Cumhur ittifakı bizi güzel etkiledi. Cumhur İttifakını devam ettirirsek Allah’ın izniyle düzlüğe çıkacağız, çokta güzel olacak. 2023 yılında süper ülke olacağımıza inanıyorum ben.

Muğla’da MHP’yi Nasıl Görüyorsunuz?

Bildiğimiz gibi Milliyetçi Hareket Partisi’ne Genel Başkanımıza bir darbe yapılmak istendi. Biz bunları bertaraf ettik ve bizden ayrıldılar. Ayrıldıktan sonra İyi Parti diye bir parti kurdular. Başlarında da bizim partiyi karıştıran Meral Akşener var. Bizim bölgede MHP’ye bir darbe vurdu. Çok oy kaybettik. Bunun hepsi İyi Parti’ye gitmedi tabi ki de bazıları da Cumhur İttifakını istemeyen insanların giden oylarıydı. Bu oylar AK Partiden de gitti, CHP’den de.  Milliyetçi Hareket Partisi geçenlerde bir basın açıklaması yapmıştı, tüm ilçelerde üye kayıtlarımız çok iyi bir şekilde gidiyor. İyi Parti’ye gidipte kandırıldık biz deyip gelenler daha ağırlıkta. Biz iyi gidiyoruz. Oylarımız Muğla’da yükseliyor. Tek bir sıkıntımız var oda Cumhur İttifakında beraber çalıştık diye bazı arkadaşlarımız bize küstüler. Yoksa başka türlü sıkıntımız yok. Milliyetçi Hareket Partisi gümbür gümbür geliyor herkes görecek.

Muğla’da MHP’den Milletvekili Olmamasını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

Cumhur İttifakı dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nde bir bölünme olmasından ve bu bölünmenin en çok Ege Bölgesinde olmasından kaynaklanıyor. Birde eskiden bizde milletvekili olupta, sonradan mağduru oynamalarından dolayı oluyor. Aynı  yerel seçimlerde ki, Behçet Saatçi’nin mağduru oynaması gibi. Bağımsız oldu öyle oy aldı. Fakat önümüzde ki seçimlerde bizden milletvekili çıkar.

Bu haber toplam 2957 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.