MİFAD, 6. kez Milaslılarla buluştu

MİFAD, 6. kez Milaslılarla buluştu
Muğla’nın Milas ilçesinde Folklor Araştırma Derneği Kulübü (MİFAD) tarafından ‘Kültür Festivali’nin bu yıl 6’ncısı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz...

Muğla’nın Milas ilçesinde Folklor Araştırma Derneği Kulübü (MİFAD) tarafından ‘Kültür Festivali’nin bu yıl 6’ncısı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da festival kapsamında sahne alan öğrenciler ve kursiyerlerin performansları beğeniyle izlenildi.

MİFAD tarafından ilki 2011 yılında gerçekleştirilen Kültür Festivali’nin bu yıl 6’ncısı Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yapılan etkinliklerle gerçekleştirildi.

Cuma günü akşam saatlerinde Milas Sanat Merkezi’nde düzenlenen okul öncesi öğrenciler arası satranç turnuvasının ardından etkinlikler Cumartesi ve Pazar günü akşam saatlerinde Amfi Tiyatro’da düzenlendi.

Cumartesi günkü etkinlikler öncesinde açılış konuşması yapan MİFAD Başkanı Mustafa Emekli, etkinliğin düzenlenmesinde emeği bulunan ve katkı sağlayanlara teşekkür edip, MİFAD hakkında bilgi aktararak, “Diğer kurumlardan farkımız biz aslında bir şey öğretmiyoruz. Biz davranış kazandırıyoruz çocuklarımıza. Halk oyunlarını oynarken, bale, jimnastik, resim, sanat etkinliklerine katılırken, birlikte hareket etme yeteneği kazanıyorlar. Karar verme özgürlüğüne kavuşuyorlar. Topluluk karşısında nasıl davranacaklarını öğreniyorlar. Her birinin farklı özellikleri var ve her birine en az sizin verdiğiniz değer kadar önemsiyoruz onları. Hem sağlam yapılan nesiller yetişmesini istiyoruz hem de gelenek göreneklerimizin saygı sevgi anlayışımızın gelecek nesillerde de yaşanmasını istiyoruz. Biz sizlerle birlikte bir ailenin fertleri olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ben buraya çıkarken yalnız değildim” diyerek yönetimini ve eğitmenlerini tanıttı.

Bu haber toplam 766 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.