Milas OSB'de tapular 25 Ocak'ta dağıtılacak

Milas OSB'de tapular 25 Ocak'ta dağıtılacak
Milas Ticaret Odası (MİTSO)  girişimiyle başlanan Milas Organize Sanayi Bölgesinde oluşturulan 54 sanayi parselinin tapuları, 25 Ocak Pazartesi günü saat 16.00'da noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle hak sahiplerine dağıtılacağı...

Milas Ticaret Odası (MİTSO)  girişimiyle başlanan Milas Organize Sanayi Bölgesinde oluşturulan 54 sanayi parselinin tapuları, 25 Ocak Pazartesi günü saat 16.00'da noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle hak sahiplerine dağıtılacağı ve kura çekiminin, belediye düğün salonunda, noter huzurunda yapılacağı bildirildi.

Beritan Yücel

MİTSO tarafından yapılan bilgilendirme açıklamasına göre, Milas OSB'de tapularını alan hak sahibi sanayiciler bir yıl içinde fabrika projelerini hazırlayıp OSB yönetimine sunacak. Projelerin hazırlanmasından sonraki iki yıl içinde de fabrikaların kurulup faaliyete geçmesi gerektiği, belirtilen süre içinde tesislerini kuramayanların haklarını kaybedecekleri ve parsellerin sahiplik haklarının OSB yönetimine geri döneceğinin bilgisi verildi. Milas OSB'de çalışır duruma gelen fabrika sayısında yüzde 70 doluluğa ulaşıldığında Muğla ilinde ikinci bir OSB kurulabilmesi mümkün olacağı açıklandı.

ÇEVREYİ KİRLETMEYEN FABRİKALAR KURULABİLECEK

Muğla'nın ilk ve tek OSB'si olacak Milas OSB’nin bin 72 dekarlık bir alan üzerine kurulacağı ve 544 dekar sanayi parsel alanı, 57.5 dekar yeşil alan ve 36 dekar idari ve sosyal tesis alanı olacak şekilde planlandığı aktarıldı. İlk kuruluş aşamasında alınan ilke karar gereğince çevreyi kirletmeyen fabrikaların kurulabileceği Milas OSB'de gıda, inşaat, makine, entegre tesisi ve sanayi tekstili üzerine fabrikalar yapılabileceği ifade edildi.

“MİLAS OSB, ÖNEMLİ BİR İSTİHDAM ALANI”

Milas OSB Müteşebbis Heyet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas OSB'de 24 yıl sonra hak sahiplerine sanayi parsellerinin tapularını teslim etme aşamasına gelindiğini belirterek "Uzun ve yorucu bir sürecin sonunda nihayet sanayi parsellerinin tapularını hak sahiplerine teslim etme aşamasına geldik. Yatırımcılarımız da sabırsızlıkla bugünü bekliyordu. Hatta hak sahiplerinin birçoğu hemen inşaata başlayacaklar. Milas OSB, çok önemli bir istihdam alanı olacak. Milas OSB'yi bu aşamaya getirebilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Bu haber toplam 1456 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.