Misafir geldiler, Menteşe’de defnedildiler

Misafir geldiler, Menteşe’de defnedildiler
Muğla’nın Menteşe ilçesinde vefat eden yabancı uyruklu kişilerin, Menteşe Şehir Eski ve Menteşe Şehir Yeni Mezarlığı’na defnedildikleri görüldü....

Muğla’nın Menteşe ilçesinde vefat eden yabancı uyruklu kişilerin, Menteşe Şehir Eski ve Menteşe Şehir Yeni Mezarlığı’na defnedildikleri görüldü. 47’si mülteci, 4’ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 51 yabancı uyruklu kişi, şehrin yeni ve eski mezarlıklarında defnedildi.

Neval Çolak Arslan

Muğla ve yöresini ikinci vatanları kabul eden yabancı uyruklu kişiler, vasiyetleri üzerine ya da yakınlarının isteğiyle Muğla ve ilçelerinde defnediliyor. Menteşe’de defnedilen şahıslar arasında özellikle yurtdışına kaçmak için kendi ülkelerinden kaçak olarak Türkiye’ye giriş yapanlar mültecilerin fazlalığı dikkat çekiyor.

Menteşe’deki şehir ve yeni mezarlıklarda bu yabancı uyruklu şahısların mezarlarına rastlamak mümkün. Muğla’nın Menteşe ilçesindeki mezarlıklarda yabancı vatandaşlar için özel bir bölüm bulunurken, bu bölümlere bugüne kadar toplam 51 yabancı uyruklu kişi defnedildi.

Menteşe Şehir Yeni Mezarlığı’nda 47’si mülteci, 2 yabancı uyruklu, Şehir Eski Mezarlığı’nda ise, 2 yabancı uyruklu kişi olmak üzere toplam 51 kişinin mezarı bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre, yabancı vatandaşların gömülme arzularını vasiyet olarak belediyeye bildirdiği, vefat durumlarında ise kimsesi yoksa belediye ekipleri tarafından defin işlemlerinin gerçekleştirildiği kaydedildi.

Öte yandan; vefat eden vatandaşların sigortaları varsa defin işlem ücretlerinin sigorta tarafından, kimliği belli olmayan yabancı şahısların ise, Menteşe Belediyesi personeli tarafından ücretsiz defnedildiği öğrenildi.

Bu haber toplam 1398 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.