Muğla Baro Başkanı Av. Uzun: "Bizim seçimlerimizin kaybedeni olmaz"

Muğla Baro Başkanı Av. Uzun:  "Bizim seçimlerimizin kaybedeni olmaz"
Pandemi nedeniyle uzun süre ertelenen Muğla Barosu Genel Kurulu, vakaların düşmesiyle geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. 2 adayın yarıştığı organ seçimlerinde Muğla Barosu Başkanı yeniden Avukat Cumhur Uzun oldu.  Av....

Pandemi nedeniyle uzun süre ertelenen Muğla Barosu Genel Kurulu, vakaların düşmesiyle geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. 2 adayın yarıştığı organ seçimlerinde Muğla Barosu Başkanı yeniden Avukat Cumhur Uzun oldu.  Av. Uzun, "Bizim seçimlerimizin kaybedeni olmaz" dedi.

Sinem Korkmaz

Yasa gereği Ekim 2020 ayı içerisinde yapılması gereken Baro Genel Kurulu, pandemi nedeniyle ertelenmesi neticesinde, salgının azalması ve İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda yapıldı. Baro Genel Kurulu sonunda 2 adayın yarıştığı organ seçimlerinde Muğla Barosu Başkanı yeniden Avukat Cumhur Uzun oldu.

Yapılan oylamada Cumhur Uzun üyelerden aldığı 581 oy ile görevine kaldığı yerden devam ederken rakibi Emine Yenilmez Aydemir 375 oyda kaldı.

"TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun, "Kanunumuza göre 2020 Ekim ayında yapılması gereken seçimler ülkemizin içinden geçmekte olduğu salgın hastalık nedeniyle bugüne kadar bir çok kez ertelendi. En nihayaetinde 26 Ekim ve 26 Haziran günü genel kurulumuzu 27 Haziran günü ise organ seçimlerimizi gerçekleştirdik. Öncelikle Türkiye'de ilk genel kurul ve organ seçimlerini gerçekleştirmiş baro olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Organ seçimlerimizde iki liste olarak yarıştık. Meslektaşlarımız bu iki listeden gönüllerine göre oylama yaptılar ve bu oylama sonucunda 582 oy aldım, diğer adayımızın bulunduğu listeye ise 375 oy isabet etti. Bunun sonucunda ben ve çalışma arkadaşlarım önümüzdeki dönem Muğla Barosu'na yönetici olarak görevlendirildik. Önümüzdeki çalışma sürecini meslektaşlarımıza, baromuza, ülke hukukuna katkı sunacak şekilde değerlendireceğiz. Bizim seçimlerimizin herhangibir kaybedeni olmaz. Bundan sonra görev yapacak arkadaşlarımızın belirlenmesi söz konusu olur. Bütün üye arkadaşlarımız bu seçimlerden sonra Muğla Barosu'na katkı sunmaya devam edeceklerdir. Seçimlere katılım gösteren tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.  Seçimlerimizin baromuza, meslektaşlarımıza, Muğla'ya ve ülkemize hayırlı olmasını, adalete katkı sunmasını diliyorum" dedi.

Bu haber toplam 237 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.