Muğla İçin Gelecek Platformu 2. Muğla Tarhana Festivaline Hazırlanıyor

Muğla İçin Gelecek Platformu 2. Muğla Tarhana Festivaline Hazırlanıyor
SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde Muğla İçin Gelecek Platformu tarafından Saburhane Meydanı’nda 2. Muğla Tarhana Festivali Düzenlenecek....

SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde Muğla İçin Gelecek Platformu tarafından Saburhane Meydanı’nda 2. Muğla Tarhana Festivali Düzenlenecek. Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Menteşe Kaymakamlığı, Menteşe Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından desteklenen 2. Tarhana Festivali 12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. 12 Ekim Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’ndan Saburhane Meydanı’na kortej yürüyüşü ile başlayacak program akşam TRT sanatçısı Selcan Kökçen Şahin ile devam edecek. 13 Ekim Pazar günü ise tarhana kazanlarının kaynaması ve tarhana yapımının anlatılmasıyla birlikte çeşitli gösteriler yer alacak.

Tolga Yüksel başkanlığında organize edilen Tarhana Festivali’nde Menteşeliler bir araya gelecek.  2015 yılında Gürkan Tetik, Koray Yerli, Dinç Dişcigil ve Tolga Yüksel tarafından kurulan Muğla İçin Gelecek Platformu’nun dönem başkanlığını yapan Tolga Yüksel, Muğla’nın gelişmişlik düzeyinin üst seviyelere çıkartılması ve tanıtılması amacıyla kurulduğunu ve ayrıca bir diğer amaçlarının Muğla’da özel sosyal sorumluluk projelerine imza atmak olduğunu belirtti.

Muğla’ya özgü kültürel değerlerin başında gelen, içindeki börülce, yoğurt, kırmızı biber, kemikli et ve sarımsağıyla Muğlalılar için yağmurlu havaların iksiri, hastaların devası ve çocukluk yılların vazgeçilmez ana yemeği olan Muğla Tarhanası Festivaline 8 ila 10 Bin arasında katılım olması bekleniyor.

Bu haber toplam 682 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.