MUĞLA İKLİM ADALETİ İÇİN HAREKETE GEÇİYOR

MUĞLA İKLİM ADALETİ İÇİN HAREKETE GEÇİYOR
BERİTAN YÜCEL--Türkiye 6 Ekim'de Paris İklim Anlaşması'nı kabul ederek, iklim krizine karşı mücadele edecek taraf ülkelerden biri oldu. 7-10 Kasım’da Glasgow’da COP26 Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi yapılıyor. Muğla’da...

BERİTAN YÜCEL--Türkiye 6 Ekim'de Paris İklim Anlaşması'nı kabul ederek, iklim krizine karşı mücadele edecek taraf ülkelerden biri oldu. 7-10 Kasım’da Glasgow’da COP26 Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi yapılıyor. Muğla’da iklim aktivistleri iklim adaleti için COP26 İklim Koalisyonunda bir araya gelerek 6 Kasım Cumartesi günü bütün dünya ile birlikte eylemde olacak.

Tüm dünyada olduğu gibi Muğla’da da iklim aktivistleri iklim krizine kesin çözümler sağlanabilmesi için COP26 İklim Koalisyonunda bir araya gelerek eylemde olacak.

“İklim Adaletini devletlerden beklemiyoruz! Beklenen biziz ve İklim Adaleti İçin harekete geçiyoruz” açıklamasında bulunan COP26 Koalisyonu Datça, Köyceğiz, Bodrum, Milas, Marmaris, Gökova ve Menteşe’de açıklamalarda bulunacak.

COP26 Koalisyonu tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Şu anda 197 ülkenin hükümetleri, küresel şirketler, bilim insanları, STK'lar; Glasgow'da küresel iklim değişikliğinin nasıl durdurulacağını konuşuyor. Boş, bağlayıcılığı olmayan, süslü cümleler bol bol kullanılırken, gerçekte gezegenimiz tüketiliyor, ısıtılmaya devam ediyor.

Kapitalist sömürü sistemi yıkılmadan yeryüzünün yıkımı durdurulamayacak. Bunun bilincinde olan halklar, emekçiler, köylüler, işsizler, gençler, kadınlar, tüm mağdur edilmişler olarak İklim Adaleti için COP26 Halkların İklim Koalisyonunda birleştik. 6 Kasım günü Cumartesi iklim Adaleti talebiyle bütün dünya ile birlikte Muğla'da da alanlarda, yollarda olacağız.”

COP 26 NEDİR?

COP, Türkçe'ye "Taraflar Konferansı" olarak çevrilebilecek "Conference of the Parties" ifadesinin kısaltması. Her yıl düzenlenen zirve, 197 ülkeyi bir araya getirerek, iklim COP26 İklim Konferansı: Glasgow'da yapılacak zirveden neler beklenmeli? değişikliğinin ve ülkelerin bununla nasıl mücadele edeceğinin tartışıldığı bir platform yaratıyor.

Bu haber toplam 338 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.