Muğla Tabip Odası: “Dr. Şeyhmus Gökalp serbest bırakılmalıdır”

Muğla Tabip Odası:  “Dr. Şeyhmus Gökalp serbest bırakılmalıdır”
Muğla Tabip Odası, 23 Kasım 2020’de tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi ve 2014-2018 dönemi Merkez Konseyi üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in serbest bırakılması talebiyle açıklamalarda bulundu.Sinem...

Muğla Tabip Odası, 23 Kasım 2020’de tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi ve 2014-2018 dönemi Merkez Konseyi üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in serbest bırakılması talebiyle açıklamalarda bulundu.

Sinem Korkmaz

Muğla Tabip Odası Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı basın toplantısında Dr. Şeyhmus Gökalp’in uzun süredir Diyarbakır’da işyeri hekimi olarak çalışan, TTB bünyesinde önce Merkez Konseyi üyeliği yapan, son kongrede de Yüksek Onur Kurulu’na seçilen, meslek örgütündeki çalışmalarında her zaman iyi hekimlik değerlerine sahip çıkan, sağlık hakkı ve insan hakları mücadelesi veren örnek bir hekim olduğu ifade edildi.

Tutuklama kararının gizli tanık ifadesine dayandırılmasına tepki gösteren ve bu uygulamanın bir süredir bir tür ceza yöntemi olarak uygulandığını belirten Muğla Tabip Odası yönetimi, Gökalp’in tutukluluğunun Türk Tabipleri Birliğini yıpratmaya dönük bir çaba olduğunun da altını çizdi.

Yapılan açıklamada, “Siyasal iktidarın muhalif gördüğü kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerini etkisizleştirmeye yönelik planlarını her fırsatta ve her platformda dile getirdiğini biliyoruz ve duyuyoruz. COVID-19 sürecinde pandemiyle ilgili tüm gerçekleri ve salgınla mücadele yöntemlerini bilimsel, akılcı, şeffaf bir yaklaşımla halkla paylaşan TTB tüm toplumda güven odağı haline gelmiştir. Tam da bu süreçte meslek örgütümüzün en saygın kurullarından olan Yüksek Onur Kurulumuzun değerli bir üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp üzerinden TTB’nin itibarsızlaştırılmasına ve yıpratılmasına yönelik bir çaba olduğunun farkındayız” denildi.

Açıklama, Dr. Şeyhmus Gökalp’in tutukluluğunun bir an önce sonlandırılması talebinin dillendirilmesi ile son buldu.

Bu haber toplam 426 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.