MUĞLA’DA YAĞIŞLAR AZALDI

MUĞLA’DA YAĞIŞLAR AZALDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kuraklık durumu son 3 ayda ‘orta seviyeye’ inen Muğla’da, 2021 yılında yağışlar normallere göre yüzde 31,3, geçen seneye göre yüzde 25,3 azaldı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü,...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kuraklık durumu son 3 ayda ‘orta seviyeye’ inen Muğla’da, 2021 yılında yağışlar normallere göre yüzde 31,3, geçen seneye göre yüzde 25,3 azaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Temmuz ayına ilişkin meteorolojik kuraklık durumunu gösteren iki raporu içeren haritaları yayımladı. Harita, Standart Yağış İndeksi (SPI – Standardized Precipitation Index) Metoduna Göre 2021 Temmuz Ayı Meteorolojik Kuraklık Durumu göz önüne alınarak hazırlandı. Buna göre tatil cennetinin büyük çoğunluğu son 6 aylık dönemde ‘olağanüstü kurak’ bölge olarak gösterildi. Söz konusu durum Mayıs-Temmuz arasında daha alt seviyelere indi. Muğla bölgesi, son 3 aylık dönemde ‘olağanüstü kurak’ olan yerler azalırken, büyük çoğunluğunu orta şiddette kurak bölgeler oluşturdu.

YAĞIŞLAR NORMALİN ALTINDA

Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgilere göre, Muğla’da 2021 yılında yağışlar normallere göre 31 Ağustos itibariyle yüzde 31,3, geçen seneye göre yüzde 25,3 azaldı. Buna göre Muğla’da 2021 yılında metrekareye 544.2 kilogram yağış düşerken, 2020 yılında ise 728.7 olarak gerçekleşti. 2021 yılında metrekareye düşen yağış miktarının normal değeri 791.8 kilogram olarak ifade edildi.

Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, bölgede yaşanan kuraklıktan en çok üreticilerin etkilendiğini ifade etti. Baştuğ, “Son senelerde yağışlar azaldı. Kurakl en çok çiftçiyi vurdu. Bu durum rekolteyi etkiledi. Geçen senelere de göre verim düşünce çifti iyice dibe vurdu. Üretim maliyetinin yüksekliğinin üzerine kuraklık da gelince üretici zor durumda. Çoğu zaman üreticilerimiz ektiğini biçmekte çok zorlanıyor.” dedi.

Bu haber toplam 454 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.