Muğla’nın 15 Temmuz şehidi unutulmadı

Muğla’nın 15 Temmuz şehidi unutulmadı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı etkinlikleri kapsamında Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanına fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan...

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı etkinlikleri kapsamında Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanına fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikiminin ardından Muğla’nın 15 Temmuz şehidi Ziya İlhan Dağdaş’ın da bulunduğu Şehir Yeni Mezarlığındaki Şehitlikte ziyaret edilerek, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okundu.

Sinem Karakaya

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı, fidan dikimi ve şehitlik ziyaretleri ile başladı. Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanına 3 adet sembolik fidan dikilerek, bin 500 fidanın bakımı yapıldı. Daha sonra Muğla’nın 15 Temmuz şehidi Ziya İlhan Dağdaş’ın da bulunduğu Şehir Yeni Mezarlığı ve Şehir Eski Mezarlığındaki Şehitlikler ziyaret edilerek, tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okundu.

Muğla’nın 15 Temmuz şehidi unutulmadı

Programa Muğla Valisi Orhan Tavlı başta olmak üzere, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, STK temsilcileri, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri, kurum müdürleri, polis ve jandarma ekipleri ile şehit yakınları katıldı.

Muğla’nın 15 Temmuz şehidi unutulmadı

İl Müftüsü İbrahim Öcüt’ün tüm şehitler için dua okumasının ardından etkinlik, şehit mezarlıklarına karanfil bırakılmasıyla program son buldu.

PROGRAM MARMARİS’TE DEVAM EDECEK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı etkinlikleri Marmaris Atatürk Meydanı’nda devam edecek. Program kapsamında ilk olarak 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisi gezilecek. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Kuran’ı Kerim tilaveti okunacak, dua edilecek. Protokol konuşmaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarıyla devam edecek olan programda mehteran gösterisi, Cumhurbaşkanlığı 15 Temmuz Kronoloji filminin gösterimi, günün anlam ve önemine yönelik şiirlerin okunması, tasavvuf müziği dinletisi, video ve film gösterimi, su sporları gösterileri gerçekleştirilecek.

Program, saat 00:13’te sela okunmasının ardından sona erecek.

Bu haber toplam 780 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.