MUĞLA’NIN “GADIN MUHTARLARI”

MUĞLA’NIN “GADIN MUHTARLARI”
 HABER MÜDÜRÜ
 MUHABİR
31 Mart Yerel seçimlerinde Muğla’nın 13 İlçesinde 33 kadın Muhtar seçildi. Kadın muhtarların en fazla olduğu ilçe ise 9 kadın muhtarla Bodrum, Marmaris’te ise 6 Kadın muhtar görev yapıyor. Muğla İli Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay, “Muğla’mızda kadın muhtar sayısının fazla olması sevindirici” ifadelerini kullandı.

31 Mart Yerel seçimlerinde Muğla’nın 13 İlçesinde 33 kadın Muhtar seçildi. Kadın muhtarların en fazla olduğu ilçe ise 9 kadın muhtarla Bodrum, Marmaris’te ise 6 Kadın muhtar görev yapıyor.

Muğla İli Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay, 31 Mart yerel seçimlerinde Muğla’nın farklı ilçelerinde 35 kadının vatandaşlar tarafından muhtar seçildiğine işaret ederek, “Muğla’mızda kadın muhtar sayısının fazla olması sevindirici” dedi.

32785.jpg

EN FAZLA KADIN MUHTAR BODRUM’DA

Muğla’nın 13 İlçesinde 33 kadın Muhtar seçildi. Kadın muhtarların en fazla olduğu ilçe ise 9 kadın muhtarla Turizm Cenneti Bodrum.

Marmaris’te ise 6 Kadın muhtar görev yapıyor. 2019 yerel seçimlerinin ardından Bodrum’da 5 yıl boyunca görev yapan muhtarlardan 9’u kendi istekleri ile seçime girmezken tekrar aday olan muhtarlardan 8‘i seçimi kaybetti. Böylece 56 muhtardan 17 si değişmiş oldu. Bodrum genelinde 5 olan kadın muhtar sayısında 3 artış oldu ve Kadın Muhtar sayısı 9’a yükseldi.

Kadın muhtarların ilçelere göre dağılımı ise şöyle:

“Milas 4, Fethiye 3, Yatağan 3, Menteşe 2, Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Kavaklıdere ve Seydikemer’de 1”

FETHİYE’NİN KADIN MUHTARLARI

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı 41 mahallede 15 muhtarlıkta değişim yaşandı. Fethiye’de bir olan kadın muhtar sayısı da 3’e yükseldi.

Fethiye’nin İnlice Mahallesi’nde Kezban Kalkan ve Karacaören Mahallesi’nde Arife Akça ilk defa kadın muhtar olarak seçildi. Fethiye’nin tek kadın muhtarı olan Kesikkapı Mahalle Muhtarı Süzen Taşar ise 31 Mart seçimlerinde güven tazeledi.

2019 yerel seçimlerinde sadece 1 kadın muhtarın seçildiği Yatağan'da ise kadın muhtar sayısı 31 Mart seçimlerinde 3'e yükseldi. Konak Mahallesi'nden Gülgün Ülkü, tekrar seçilerek güven tazelerken, Akgedik Mahallesi'nde Aysel Avcı ve Yeniköy Mahallesi'nde Fidan Göreli de rakiplerini geride bırakarak kadın olarak muhtarlık koltuğuna oturdular.

“KADIN SİYASETÇİLER ARTMALI”

31 Mart’ta yerel seçimlerinde Menteşe Düğerek Mahallesinde yürüttüğü başarılı seçim çalışmasıyla Mahallenin ilk kadın muhtarı seçilen Gülfer Akgün Etyemez, bölgeye en iyi hizmeti vermeye çalışacaklarını söyledi. Gazetemize açıklamalar da bulunan Etyemez, “Türkiye’de kadın siyasetçilerin varlığı artmalı. Bizler de seçildiğimiz seçim bölgelerinde en iyi hizmeti vermeye çalışacağız. Muhtarlık yönetiminde benimle birlikte iki kadın ve iki erkek aza arkadaşım daha görev alıyor. Tüm görevlerin eşitlik temelinde yürütülmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de bu örneklerin daha da çoğalması gerekiyor” diye konuştu.

gulfer-etyemez-foto.jpeg

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.