Muğlaspor için yemek şenliği düzenlendi

Muğlaspor için yemek şenliği düzenlendi
Muğla’nın Menteşe ilçesinde Gaziantep Dernekler Federasyonu ile Muğlaspor işbirliğinde eski otogar yanında “Gastronomi Yemek Şenliği” açıldı....

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Gaziantep Dernekler Federasyonu ile Muğlaspor işbirliğinde eski otogar yanında “Gastronomi Yemek Şenliği” açıldı. Muğlaspor yararına düzenlenen ve 8 Ekim’den 18 Ekim tarihine kadar kalacak olan stantlarda Gaziantep yöresinin yemekleri yer alıyor.

Haber Merkezi

Menteşe’de Muğlaspor yararına yöresel ürünlerin sergilendiği fuar açıldı. Muğlaspor yararına düzenlenen yöresel ürünlerin yer aldığı fuarda Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen firma temsilcileri tarafından yöresel ürünler standı açıldı. Muğlalıların yoğun ilgi göstermesi beklenen fuarda Cağ Kebabından hediyelik eşyaya kadar birçok ürün yer alıyor. Farklı lezzetlerin sunulduğu stantlar 18 Ekim’e kadar açık kalacak.

“KÜLTÜRLERİN KARDEŞLİĞİ ADINA GÜZEL BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Gaziantep’den Muğla’ya misafir olarak gelerek Muğlaspor yararına stant açtıklarını söyleyen Gaziantep Dernekler Federasyonu Başkanı İbrahim Oğul, “Gaziantep Dernekler Federasyon'u olarak buraya misafir olarak geldik. Muğlaspor ile ortak bir çalışma yapmaya karar verdik. Muğlaspor, Gaziantepspor ve Gaziantep Futbol Kulübü de hepsi bizim kulübümüz. Burada beraber kültürlerin kardeşliği adı altında güzel bir çalışma yapmaya çalışıyoruz. Kültürlerin kardeşliği derken, Muğla'nın neyi tanınıyorsa Gaziantep'in de tanınan şeyleri var, Trabzon'umuzun da var, Hatay'ın da var. Gastronomiye uygun olarak künefemiz var, pestil kömbemiz var. Aynı şekilde burada kültürlerin kardeşliği, Edirne'den Kars'a, Muğla'dan Gaziantep'e, Muğla'dan Trabzon'a bir birliktelik yaşıyoruz. Ayın 18'ine kadar Muğlalı kardeşlerimizin misafiri olacağız. Burada çerezlerimiz, baklavamız, katmerimiz, peynirimiz, cağ kebabımız, adana kebabımız, gaziantep kebabımız, kağıt kebabımız var. Her yöreden ürünlerimiz mevcut” şeklinde konuştu.

“MUĞLA HALKININ SICAKLIĞINDAN MEMNUNUZ”

Muğla halkından memnun olduklarını söyleyen Oğul, “Muğla halkının sıcaklığından memnunuz. Vatandaşlar  'Ne iyi ettiniz de geldiniz. Pandemi döneminde ne güzel oldu. Daralmıştık artık. Bir değişiklik oldu' diyorlar. Pandemi kurallarına uyarak, maske ve dezenfektan kullanarak, sosyal mesafeyi koruyarak küçük çaplı bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1131 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.