Öğrencilerden Mehmetçiğe anlamlı destek

Öğrencilerden Mehmetçiğe anlamlı destek
Muğla Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından PTT işbirliği ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Muğlalı öğrenciler tarafından Mehmetçiğe yazılan mektuplar Mardin İl Jandarma Komutanlığı taburuna...

Muğla Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından PTT işbirliği ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Muğlalı öğrenciler tarafından Mehmetçiğe yazılan mektuplar Mardin İl Jandarma Komutanlığı taburuna gönderildi. Yaklaşık 10 bine yakın mektuplar, Mardin’de görev yapan askerlere ulaştırılacak.

Beritan Yücel

Muğla’dan yaklaşık 10 bine yakın öğrenci, vatanını korumak için canı pahasına mücadele eden askere 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mektup yazdı. Yazılan mektuplar, Muğla Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Mardin İl Jandarma Komutanlığı taburuna gönderilmek üzere PTT’ye teslim edildi.

PTT önünde açıklama yapan Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre, “Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünü kutlayacağız. Şehitler Gününün anma töreninde biz de yetiştirdiğimiz nesillere Çanakkale ruhunu aktarmak üzere her kademede ki öğrencimize mektup yazdırdık ve bu mektupları Mardin’deki 3 karakolumuza göndereceğiz. Ruhu aktarmanın yolunu bu olduğunu düşündük. Biz buradan bizim dirilişimiz olan Çanakkale Zaferi’nde hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize hayatta kalanlara sağlık diliyorum. Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını da büyük bir saygı, minnet ve şükranla anıyor ruhları şad olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Yazıkları mektupları ulaştıracak olmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler ise, “Çanakkale Zaferi dirilişimiz, 15 Temmuz uyanışımızdır.  Bu iki günde bizim için çok önemli. Vatanı uğruna canını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet dileriz. Görev yapan askerlerimizin de yanında olduğumuzu hissettirmek için mektuplar yazdık. Allah askerlerimize zeval vermesin. Görevi başında olan tüm askerlerimize selamlarımızı iletiyoruz” şeklinde konuştular.

Bu haber toplam 325 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.