Psiko-Sosyal destek gruplarına yenilenme eğitimleri

Psiko-Sosyal destek gruplarına yenilenme eğitimleri
Yaşanan orman yangınlarının ardından Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 2 bin 575 hanede ve 8 bin 751 vatandaşımıza Maya Vakfı tarafından 3 Eylül 2021 tarihinde “Psiko-sosyal Destek Eğitimi” verildi."Afet...

Yaşanan orman yangınlarının ardından Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 2 bin 575 hanede ve 8 bin 751 vatandaşımıza Maya Vakfı tarafından 3 Eylül 2021 tarihinde “Psiko-sosyal Destek Eğitimi” verildi.

"Afet ve Acil Durumlar, Travma, İkincil Travmatik Stres ve Özbakım, Psikososyal Destek Çalışmaları” gibi konu başlıklarının yer aldığı eğitime Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı personeli, Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi personeli ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi psikoloji bölümü öğrencileri katıldı.

Yapılan eğitimlerle dış terapilerden olan Sanat Terapisi ve Yaratıcı Müdahale Teknikleri hakkında uygulamalı etkinlikler yapılmış, personellerin kapasite gelişimlerinin sağlanması ve öz bakım becerilerinin geliştirilmesi desteklendi.

Yapılan eğitimleri değerlendiren İl Müdürü Seyfi Bozçelik, "Muğla'da Türk Psikologlar Derneği, EMDR Derneği ve Dünya İnsani Dayanışma Derneği işbirliğinde psiko-sosyal destek çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir." dedi.

Bu haber toplam 469 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.