Sağlık İl Müdürlüğünden iki ayrı protokol

Sağlık İl Müdürlüğünden iki ayrı protokol
Muğla Sağlık İl Müdürlüğü düzenlediği tören ile iki ayrı protokol imzaladı. Yapılan protokol ile engelli hastaların, ağız ve diş bakımları için...

Muğla Sağlık İl Müdürlüğü düzenlediği tören ile iki ayrı protokol imzaladı. Yapılan protokol ile engelli hastaların, ağız ve diş bakımları için il dışına gitmesi ortadan kaldırılırken, aile hekimliğinde muayene olan hastalar, röntgen çekimini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gerçekleştirebilecekler.

Muğla Sağlık İl Müdürlüğü, hastalarının il dışında muayene olmamaları için kolları sıvadı. Ağız ve Dış Sağlığı ile Halk Sağlığı arasında iki ayrı protokol imzalayan Muğla Sağlık İl Müdürlüğü, Muğla’daki hastalarını dışarı göndermek istemiyor.

Daha önce konuşarak anlaşabildikleri engellilerin ağız ve diş sağlığına baka bilen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yapılan protokol ile bütün engelli hastaları muayene edebilecek. Engelli vatandaşların il dışında masraf ve külfiyetlerini kurtarmak için Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Buket Gürsel İlikli ile Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin protokol imzaladı.

İkinci protokol ise Halk Sağlığı İl Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceylan ile Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin gerçekleşti. Gerçekleşen protokol ile Aile Hekimliğinde muayene olan hastaların röntgen çekimi gerçekleşebilecek. Halk Sağlı ile yapılan protokol ile hastaların röntgen çekimleri için il dışına çıkmadan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılabilecek.

Göreve geldiklerinden bu yana hastaları il dışına çıkarmamak için uğraştıklarını söyleyen Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin, “Hastalarımızın il dışına çıktıklarında masrafları ve külfiyetleri çok fazla oluyor. Bizler geldiğimiz ilk günden bu yana bu sorunu ortadan kaldırmak, hastalarımızı il dışına göndermek istemiyoruz” dedi. Tekin, “Sağlık camiasında bugünü birlik ve beraberlik günü olarak ilan edebiliriz. Bugünden sonra daha iyi bir ekip anlayışı ve birliktelik olacağını diyebiliriz. Bugün iki ayrı protokol imzalayacağız. Özürlü vatandaşlarımızın ağız, diş sağlığı için Aydın, İzmir, Denizli, Antalya gitmelerine gerek kalmayacak. Randevularını burada alıp tedavilerini burada gerçekleşecek. İlerleyen süreçlerde ise Fethiye ve Milas’ta da bu aşama gerçekleşecek. Bir diğer protokolümüz ile aile hekimliğinde muayene olan ve röntgen çekilmesi gerek hastalarımız Halk Sağlığı ile yaptığımız protokol sonucu burada çekinebilecekler. Amacımız hastalarımız ile daha çok vakit geçirebilmek ve onlar ile daha çok ilgilenebilmek. Hastalarımızın gereksiz olan yüklerini almış olacağız” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen protokole Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin, Halk Sağlığı İl Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceylan ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Buket Gürsel İlikli’nin yanı sıra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gürsoy Doğan, Sağlık İl Müdür Yardımcıları Dr. Sumur Gazezoğlu, Dr. Gülay Tunçay ve İlker Bay katıldı.

Bu haber toplam 525 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.