Sahil Yoluna İşletme Engeli

Sahil Yoluna İşletme Engeli
SİNEM KORKMAZ- Halkın yolunu işletme kapattı, halk isyan etti. Akyaka kite surf sahilinde bulunan bir işletme, iş yerinin çevresini demir kapılarla kapatınca...

SİNEM KORKMAZ- Halkın yolunu işletme kapattı, halk isyan etti. Akyaka kite surf sahilinde bulunan bir işletme, iş yerinin çevresini demir kapılarla kapatınca vatandaşlar isyan etti. Akyaka’nın sahil kesiminde bulunan bir işletme, halka açık olan alanı kapatması üzerine çıkan sorunlar üzerine vatandaşlar harekete geçti.

Whatsapp ihbar hattı üzerinden, gazetemize ulaşan vatandaşlar sorunlarını dile getirdi. Vatandaşlar, özellikle Akyaka halkının sabahları yürüyüş yaptığı ve çoğunlukla balık tutmak için kullandığı sahilin, işletme tarafından kapatılmasına tepki gösterdi.

Yetkililerin duruma el koymasını istediğini belirten bir vatandaş; “Demir kapı koydukları yetmiyor birde üzerine giriş çıkış saati koymuşlar. Halk kendi sahilini kullanmak için giriş çıkış saati mi kollayacak? Yetkililer bu duruma bir el koysun. Daha önceden kaldırıldı yeniden yaptılar bu kapıları. Biz doğada gezerken saat mi bekleyeceğiz?” ifadelerini kullandı.

İşleme sahiplerinin alanı kapattıkları demir kapı üzerine astıkları uyarı şu şekilde;  "Kapı saat 10:00'da açılır 17:00'de kapanır. Kapı üzerinden atlamak veya izinsiz girmek yasaktır. İçeride güvenlik ve köpek vardır."

Edinilen bilgiye göre aynı işletme geçtiğimiz dönemlerde aynı şekilde halkın alanına müdahale ederek işletme çevresini kapattı. Muğla Valiliği’nin olaya el atarak kapıları yıktığı, fakat olayın üzerinden kısa bir süre sonra işletme sahiplerinin kapıyı tekrardan yaptırdığı iddia edildi.

Kıyının Korunması, Yapı Yasağı ve Kıyıda Yapılacak Yapılar

Madde 6 – Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, telörgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz.

Bu haber toplam 1091 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.