‘Saman Karaborsa’

‘Saman Karaborsa’
Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, geçen yıla göre samanların fiyatının çok yüksek olduğunu yakın zamanda saman ithalatı olmasını...

Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, geçen yıla göre samanların fiyatının çok yüksek olduğunu yakın zamanda saman ithalatı olmasını beklediğini söyledi. Samanların kara borsa oldğunu da iddia eden Kayacık, fiyatlar 4 liradan 13 liraya yükselmesine rağmen hiçbir yerde bulamadıklarını söyledi.

Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, oda binasında yaptığı açıklamasında hayvancılığın zor duruma düşmek üzere olduğunu belirtirken yetkilileri göreve çağırdı. Kayacık geçen yıl saman ve ot fiyatlarını işaret ederek kışın hayvanların yiyecek samanlarının kalmayacağının altını çizdi. Kayacık, “ Fiyatı yüksek diye bu memlekette et ithal edildiği zaman daha önce ki basın toplantısında çok uyarmıştık. Bu süreç sonunda zincirin en sonundaki eti ithal ettik. Hayvancılığı hiç düşünmeden hareket ettik. Şimdi ise saman karaborsası var. Kaba yem olarak tabir ettiğimiz saman, şuanda Türkiye Cumhuriyetinde 13 lira balyanın fiyatı. Kilosu ise 600 lira. Aynı saman geçen yıl bu sıralarda balyası 4 bucuk liradan kilosu 230 liradan satılmakta idi. Yaklaşık 60 tane hayvanı olan bir yetiştirici nerdeyse ağlayacak. Hayvanların yiyeceklerini temin edememiş. Ben çiftçi olarak haykırıyorum benim hayvanlarım yiyecek bulamayacak, hayvanımı yetiştiremeyecektir. Ortak yol bulunmalıdır” dedi.

Bu haber toplam 560 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.