Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Yapıldı

Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Yapıldı
SİNEM KORKMAZ- Muğlalı Gençler Sarıkamış Şehitlerinin anısına Yılanlı Dağı’nda yürüyüş yaptılar. Enver Paşa komutasında 105 yıl önce düzenlenen...

SİNEM KORKMAZ- Muğlalı Gençler Sarıkamış Şehitlerinin anısına Yılanlı Dağı’nda yürüyüş yaptılar. Enver Paşa komutasında 105 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit olan binlerce Mehmetçik, Muğlalı gençlerin kar içinde yaptıkları yürüyüş ile anıldılar.

Muğla Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü Muğla'nın Menteşe ilçesinin Yılanlı Dağı’nda gerçekleşti. Yürüyüş öncesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından vatandaşlara bere, eldiven ve atkı dağıtıldı.

Ellerinde Türk Bayrakları ile Sarıkamış Şehitleri anısına karda yürüyüş yapan gençler sonrasında  şehit aileleri ile birlikte eski ve yeni mezarlıkta bulunan şehit mezarlarını ziyaret ettiler. Ziyarette Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Yürüyüş öncesi açıklama yapan Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman; “Sarıkamış Harekatının 105.Yılında Şehit olan askerlerimizi ve tüm şehitlerimizi anmak amacıyla Gençlik Merkezlerimizden Gönüllü Gençlerimiz ve KYK Yurtlarımızda kalan gençlerimizin katılımıyla Vatanımıza ve Milletimize canlarını ortaya koyarak hizmet etmiş ecdadımıza vefa duygusunun genç nesillerimize aktarılması amacıyla etkinlikler düzenledik. Gençlerimizle birlikte önce karla kaplı Yılanlı Dağına giderek Sarıkamış Şehitlerimizi yad  ettik. Daha Sonra Eski ve yeni Mezarlıkta bulunan Şehitliklerimizi ziyaret ettik.Şehit Ailerimiz de gençlerimizle birlikte oldular.Kuran-ı Kerim  okuduk ve dualar ettik. Vatan ve Millet Sevgisini ve Vefa duygusunu gelecek nesillere aktarmaya önem veriyoruz.Bu anlamlı programa katılan tüm gençlerimizi gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

Bu haber toplam 571 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.