Şiddete sessiz kalma

Şiddete  sessiz  kalma
Muğla Barosu Milas Temsilciliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla Milaslı kadınlara bilgilendirme broşürü ve hediyeler dağıttı.Muğla Barosu Milas Temsilciliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde...

Muğla Barosu Milas Temsilciliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla Milaslı kadınlara bilgilendirme broşürü ve hediyeler dağıttı.

Muğla Barosu Milas Temsilciliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla dün Salı Pazarı’nda Milaslı kadınlara bilgilendirme broşürü ve hediyeler dağıttı.

Muğla Barosu Milas Temsilcisi Av. Fatmanur Selam ve baro üyeleri, Milaslı kadınları şiddete karşı bilinçlendirdi.

Muğla Barosu Milas Temsilcisi Av. Fatmanur Selam, gerçekleştirilen farkındalık etkinliğiyle ilgili şunları kaydetti: “Milas’ın Salı Pazarı’nda Milaslı kadınlarımıza, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hediyeler verdik. Hem de kadınlarımızı, şiddete karşı dağıttığımız broşürlerle bilinçlendir dik. ‘Şiddete sessiz kalma, şiddete ortak olma, kol kırılıp yen içinde kalma sın’ diyerek kadınlarımız için bu çalışmayı gerçekleştirdik. Şiddetin sadece dayak yemek olmadığı; hakaretin, aşağılanmanın, tehdit edilmenin, ekonomik yönden kısıtlanmanın da şiddetin bir türü olduklarını bilelim. Baro ve avukatların her aşamada yanımızda olduğunu bilelim. Şiddete maruz kaldığımızda en yakın karakola giderek, avukat talebinde bulunalım. Korunma talep edebileceğiniz kişinin sadece resmi nikâhlı eşiniz olmadığını, boşandığınız eşinize, babanıza, kayınpederinize, kardeşinize, çocuğunuza karşı da korunma talep edebileceğimizi bilelim. Yasalarımız kapsamında; sığınak yakın koruma, şiddet uygulayan kişinin evden uzaklaştırılmasını, sizi rahatsız etmesinin engellemesini, silahını polise teslim etmesini, adresinizin gizlenmesini, kimlik bilgilerinizin değiştirilmesini, boşanma davası açmamış olsanız dahi geçici velayet ve nafaka talep edebileceğimizi bilelim. Şiddete maruz kaldığımızda; size en yakın karakol, savcılığa haber verelim. Milas Barosu- 0252 512 35 72, Muğla Barosu- 0252 212 96 42, 112 Acil Çağrı Merkezi, Alo 183 veya Muğla ŞÖNİM: 0252 212 11 50-212 11 80 telefon numaralarından yardım talep edebilirsiniz.”

Bu haber toplam 626 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.