Son 50 Yılın Mezunları Buluşuyor

Son 50 Yılın Mezunları Buluşuyor
Güzide KASIM - Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuruluşundan bu yana tüm mezunlarını bir araya toplayacak.Eski adı Muğla Ticaret ve...

Güzide KASIM - Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuruluşundan bu yana tüm mezunlarını bir araya toplayacak.

Eski adı Muğla Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi olan,2013-2014 eğitim öğretim yılında Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak adı değiştirilen lise de okul tercihlerine katkıda bulunmak amacıyla okul yönetimi tarafından son 50 yılın mezunları bir araya gelecek.

Okulun spor salonunda gerçekleşecek olan mezunlar buluşması programı hakkında okulun öğretmenlerinden Yücel Demirhan programın amacının okulun tanıtımını yaparak, seneye ve sonraki senelerde okul tercihlerinde Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tercih edilmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Mezunlar buluşması programı hakkında Makine Bölümü öğretmenlerinden Yücel Demirhan; “Cumartesi günü saat 14.00 ile 16.00 arasında okulumuzdan şuana kadar mezun olanlardan ulaşabildiklerimize ulaştık, davet ettik. Program konuşmaları yapılacak, folklor gösterisi yapılacak, Atatürk’ün sevdiği şarkılar çalacak, ikramlarımız olacak, okul özel defterinin imza töreni yapılarak mezun olanlardan görüş bildirmek isteyen, konuşma yapmak isteyen eski öğrencilere söz verilecektir. Hep birlikte eski sınıfları gezeceğiz ve hatıra sınıfı oluşturduğumuz sınıfta topluca fotoğraf çekimi yapacağız. Umarım güzel bir katılım olacak. Yıl aralığımız yok. Ulaşabildiklerimize dersek son 50 yılın mezunları diyebiliriz. Bu etkinlik ilk defa düzenlendiği için tahminen 300-500 kişi arasında bir katılım bekliyoruz. Amacımız, okulumuzda öğrenci sayısı azalıyor, mezunlarımızın da desteğini alarak okulumuzdaki öğrenci sayısını arttırmak. Okulumuzun tanıtımında onların da katkıda bulunmasını sağlamak. Lisemizi ve bölümlerimizi duyurmak. Seneye ve sonraki senelerde okul tercihlerinde okulumuzun tercih edilmesini sağlamak. Öğrenci sayımız çok azaldı. Kısacası amacımız okulumuz adına farkındalık yaratmak.” Dedi.

Mezun gönüllülerimizden bir komisyon kurarak ilk defa gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği geleneksel hale getirmek istediklerini dile getiren Demirhan; “Her sene Ekim Ayı’nın son haftasında bir komisyon oluşturup etkinliği gerçekleştirip, önümüzdeki yıllarda okul tercihlerine kadar ne yapabiliriz şeklinde onu değerlendireceğiz.” Şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1101 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.