Şube belirleme kuraları çekildi

Şube belirleme kuraları çekildi
Muğla genelinde bu sene ilkokul 1. sınıfa başlayacak olan ve anasınıflarına ilk defa kayıt yaptıracak olan öğrencilerin şube belirleme kuraları çekildi....

Muğla genelinde bu sene ilkokul 1. sınıfa başlayacak olan ve anasınıflarına ilk defa kayıt yaptıracak olan öğrencilerin şube belirleme kuraları çekildi. Velilerin büyük bir heyecanla katıldığı kura işlemleri okulların toplantı, konferans, spor salonları ile açık alanlarda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleşti.

Haber Merkezi

Yeni eğitim öğretim yılında ilkokul 1. sınıfa başlayacak olan ve anasınıflarına ilk defa kayıt yaptıracak olan öğrencilerin şube belirleme kuraları okulların toplantı, konferans, spor salonları ile açık alanlarda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleşti. Şube belirleme kura işlemleri Muğla il genelinde eş zamanlı olarak yapıldı.

25 BİN ÖĞRENCİNİN ŞUBESİ KURA İLE BELİRLENDİ

İl genelinde 295 resmi İlkokulda 1. sınıfa başlayacak olan ve 22 Bağımsız Anaokulu ile 278 resmi anasınıfına başlayacak olan toplam 25 bin öğrencinin şubeleri ve öğretmenleri çekilen kuralar ile belirlendi.

Geçtiğimiz Eğitim Öğretim yılında Türkiye’de ilk defa Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uygulamaya koyduğu il genelinde şubelerin kura ile belirlenmesi işlemi veliler tarafından takdirle karşılanmasının ardından bu sene de uygulandı. Bu sene ikincisi gerçekleştirilen kura ile şube belirleme işlemleri   “Şube Belirleme Komisyonları tarafından”  İlkokul 1. sınıf, Anasınıfı, Bağımsız Anaokulu ve Uygulama anasınıflarına yeni kayıt olan öğrencilerin velilerinin huzurunda 13 ilçede eş zamanlı olarak yapıldı. İşlemler okulların toplantı, konferans, spor salonları ile açık alanlarda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2020-2021 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre, okullarda yüz yüze eğitim 21 Eylül 2020 tarihinde başlayacak.  Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 21-25 Eylül 2020 tarihlerinde uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Öğrencilere,  kura ile belirlenen şubelerinde yeni öğretmenleriyle, okulları hakkında bilgi edinmelerini sağlamak ve yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunmak amacıyla uyum eğitimleri verilecek.

İLK DERS 21 EYLÜL’DE

Ülke genelinde 21 Eylül 2020 Pazartesi günü okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde çalan ilk ders ziliyle birlikte yüz yüze eğitime başlayacak.

Bu haber toplam 520 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.