ÜRETİCİNİN YARALARI SARILIYOR

ÜRETİCİNİN YARALARI SARILIYOR
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yangından hasar gören mahallelerde çalışmalar hızla devam ediyor.12 Ağustos 2021 tarihinde yangının bitmesi ile birlikte hızlı bir şekilde gelir kaynaklarının tekrar iyileştirilmesi ve...

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yangından hasar gören mahallelerde çalışmalar hızla devam ediyor.

12 Ağustos 2021 tarihinde yangının bitmesi ile birlikte hızlı bir şekilde gelir kaynaklarının tekrar iyileştirilmesi ve ek gelir kaynaklarla üreticinin desteklenmesi amacıyla 14 Ağustos 2021 tarihinde proje çalışmalarına başlandı.

Proje eğitim çalışmasının açılışına Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece,  BÜGEM Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir,  HAYGEM Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Özgür Akif Tel ile birçok bakanlık yetkilisi ve İl / İlçe Müdürlükleri yönetim kadrosu ve teknik personelden oluşan proje ekipleri katıldı.

"HER YANGIN KÖYÜNE BİR PROJE DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Bakan Yardımcısı Fatih Metin toplantının açılışında yaptığı açıklamada "Yangının ilk gününden bu yana Muğla'da üreticinin yanındayız. Yangından sonra da yaraları sarmak için buradayız. Muğla üreticisinin üretim modelini besleyecek ve yeni üretimlerle de destekleyecek olan "Entegre Tarımsal Kalkınma Projeleri" hayata geçireceğiz. Her yangın köyüne ayrı ayrı projelerle destek vereceğiz. Bakanlığımızın birçok yetkilisi ile buradayız. Çalışmaların başından sonuna kadar hep birlikte yaraları saracağız. Bugün başlayan eğitim çalışması ve saha çalışması sonrası uzun ve kısa vadede fayda sağlayacak projeleri hayata geçireceğiz " dedi.

"HER YANGIN KÖYÜNÜN BİR PROJESİ VE PROJENİN SORUMLUSU BİRER MÜHENDİSİMİZ OLACAK"

Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece de yaptığı açıklamada "Üreticilerimizin yaralarını hızla birlikte saracağız. Bu konuda hasar tespitlerinin hızla yapılarak üreticiye bir an evvel aktarılmasını sağlayacağız. Ayrıca ETAP Projeleri ile üreticilerimizin üretim desenini destekleyecek ve yeni alternatif gelir kaynakları oluşturacağız. Her yangın köyünün bir projesi ve projenin sorumlusu birer mühendisimiz olacak. Bizlerde bunların yakından takipçisi ve destekçisi olacağız." dedi.

Muğla sivil toplum kurum-kuruluşların katılımıyla da yapılan ortak akıl toplantısından çıkan değerlendirmelerin göz önünde bulundurulduğu Entegre Tarımsal Kalkınma Projeleri (ETAP) çalışmalarına başlandı. Proje çerçevesinde ilk olarak Bakanlık ve İl/İlçe Müdürlüğü yönetici kadrosu ve proje ekibiyle 14.08.2021 ile 17.08.2021 tarihleri arasında eğitim ve saha çalışmaları yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığından Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Proje ve Yatırım Yönetimi Daire Başkanı Gökmen Batmaz, BÜGEM Daire Başkanı Erdinç Çilali ile Ziraat Mühendisi Erdal Çetin tarafından İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personellerine yönelik eğitimi verilerek, birlikte saha çalışmalarında bulunuldu.

Bu haber toplam 474 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.