Üreticiye 55 Bin Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Üreticiye 55 Bin Ceviz Fidanı Dağıtıldı
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi ve sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla Muğla genelinde 565 çiftçiye...

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi ve sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla Muğla genelinde 565 çiftçiye 55 bin adet ceviz fidanı dağıtımına başladı.

1 Milyon 60 Bin lira maliyetle yüzde 50 hibeli olarak sağlanan ceviz fidanı desteklemesinde İl genelinde 565 çiftçiye 55 bin adet ceviz fidanı dağıtılacak. Menteşe’nin Düğerek Mahallesi’nde gerçekleştirilen dağıtım törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, belediye personeli ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Gürün; “Üreten, toprağına sahip çıkan köylümüze çok şey borçluyuz ve hepsi bizim baş tacımızdır.”

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kırsal kalkınmanın gerçekleştirilmesi tarım ve hayvancılığın desteklenmesi adına yürüttükleri projelerin büyüyerek devam edeceğini ve Atatürk’ün milletin efendisi olarak gösterdiği üreten köylülerin yanında olacaklarını vurguladı. Bu güne kadar 128 bin fidan dağıtımı yaptıklarının altını çizen Başkan Gürün, Toprak tahlilleri ve deneyimlerden yola çıkarak bu topraklarda en fazla kaliteli verimi hangi türden alınacağını tespitlerinin yapıldığını belirtti.

Bu haber toplam 433 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.