Uzundemir’den 30 Ağustos mesajı

Uzundemir’den 30 Ağustos mesajı
Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.30 Ağustos Zaferinin 98. Yıldönümünü kutlamanın haklı...

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

30 Ağustos Zaferinin 98. Yıldönümünü kutlamanın haklı onurunu ve gururunu yaşadığını belirten Başkan Uzundemir, yayınladığı mesajda:

“Türk milletinin, son anayurdunda yaşamasına tahammül edemeyen mihraklara karşı, 98  yıl önce Kocatepe’den başlattığı muazzam taarruzun yıl dönümünü iftiharla kutluyoruz. 98 yıl önce, yani 30 Ağustos 1922 tarihinde, Dumlupınar’da vatanımıza gün doğmuş, semalarımızda güneş açmıştır. 30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Türk milletine reva görülen esareti reddederek tarihimizin şanlı zaferlerine yenisini eklemişler ve Türk milletinin gücünü sınamaya çalışanlara tarihi bir ders vermişlerdir. 30 Ağustos, Türk milletini tutsak etmeye, sömürge yapmaya, Türkiye’yi parçalayıp, Türkiye’de hayalî devletler kurmaya yönelik yapılan yanlış hesapların Afyon’dan, Dumlupınar’dan, Kocatepe’den ve İzmir’den Mehmetçik süngüsü ile geri dönmesidir. 30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir. 30 Ağustos Zaferi ile büyük milletimiz, şekillenmeye başlayan Dünya’da kendisine dayatılan coğrafyayı kılıcının ucuyla itmiş, güç dengeleri arasında şehit kanıyla çizdiği vatanına kavuşmuştur. Milletimiz bu destanla, milli hâkimiyet birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere büyük bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Diğer yandan Ağustos ayı tarihimiz boyunca milletimiz açısından hep önemli olmuştur.Bu nedenle “zafer ayı” olarak anılmıştır. Anadolu’yu vatan edişimiz de yine bir Ağustos zaferi ile olmuştur. Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın ordusu Bizans ordularına karşı büyük bir zafer kazanmıştır.  Bu zaferin ardından akın akın gelen Türkler Anadolu’yu yurt tutmuştur. Vatan burçlarından ay-yıldızlı bayrağımızın inmemesi için her şeyini feda eden,  bu uğurda kendileri yetim kalma pahasına gelecek nesilleri öksüz ve çaresiz bırakmayan atalarımızın göz kamaştırıcı fedakârlıkları her türlü övgü ve takdirin üstündedir. Şanlı tarihimizin her safhasında, Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek,birgün dahi tutsaklığa razı olmayan milletimiz  birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde kenetlendiğinde  tarihe damgasını vurmuş,  aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya ispat etmiştir. Unutulmamalıdır ki, 30 Ağustos Zaferi,  Türk ordusunun milletiyle  tam olarak birleşmesinin ve bütünleşmesinin eseri olarak  hepimizin haklı gururudur. Bu duygu ve düşüncelerle,  kutsal vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının   dünyaya kabul ettirildiği  30 Ağustos Zaferi’nin  98. yıldönümünde,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları;  büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden  aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet  şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Manevi huzurlarında, bütün kahramanlarımızın mukaddes hatıralarını yâd ediyor, en derin hürmet ve sadakat hislerimle Cenab-ı Allahtan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 429 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.