‘Yaşayan Okullar’ projesi hayata geçirildi

‘Yaşayan Okullar’ projesi hayata geçirildi
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 eğitim vizyonu doğrultusunda hazırlamış olduğu, öğrencilerin öğrenmeye...

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 eğitim vizyonu doğrultusunda hazırlamış olduğu, öğrencilerin öğrenmeye olan ilgisini canlı tutması ve eğitim ortamlarının yeniden düzenlenerek ‘Yaşam Alanı Okullara’ dönüşmesini sağlayan Muğla genelinde eğitim ortamlarının kalitesinin artırılması hedeflenen ‘Yaşayan Okullar’ projesi hayata geçirildi.

Güzide Kasım

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin öğrenmeye olan ilgisini canlı tutması ve eğitim ortamlarının yeniden düzenlenerek ‘Yaşam Alanı Okullara’ dönüşmesini sağlanan, Muğla genelinde eğitim ortamlarının kalitesinin artırılması hedeflenen ‘Yaşayan Okullar’ projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okul ve kurumların oluşturulan modül üzerinden 5 kategoride başvuruda bulunmaları sağlanacak. Bahçe Tasarım Alanları, Beslenme Dostu Estetik Okul Kantini, Yaratıcı Eğitim Koridorları, Gelişimsel Eğitim Alanları ve Ekolojik ve Sürdürülebilir Çalışma Alanları kategorilerinde başvuruların alınacağı yarışmaya ait ödül töreni düzenlenerek alanlar bazında derece alacak hak sahiplerine ödülleri toplu törenle verilecek.

Yaşayan Okullar projesi ile yeniden yapılanan okullarda, zihni dinamik tutan ve birçok duyuya hitap eden öğrenme materyalleriyle eğitim ortamlarının desteklenmesi amaçlanıyor. Çocukların hayalini kurdukları fiziki ortamların hazırlanması sağlanarak, Muğla’daki okullarda ekolojik ve sürdürülebilir bir okul kültürünün oluşmasına katkı sağlayacak.

Proje kapsamında yer alan eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu ve çocuk gelişiminin bütüncül olarak ele alınması gerektiği anlayışından hareketle, eğitim kurumlarında öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, öğrencileri şiddet ve zararlı alışkanlıklardan korumak, öğrencilere yeni ilgi alanları ve beceriler kazandırmak, öğrencilerin yeteneklerini sergilemesine imkân vermek amacıyla okullarda tasarım ve beceri atölyelerinin oluşturulması hedeflendi.

Bu haber toplam 751 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.