Yatağan Termik'in kömür ocağı projesi için ‘ÇED gerekli değil’ kararı

Yatağan Termik'in kömür ocağı projesi için ‘ÇED gerekli değil’ kararı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Yatağan ilçesi Turgut Mahallesinde Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Eskihisar Yeraltı İşletmeciliği Kömür Ocağı Projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

Muğla’nın Yatağan ilçesi Turgut Mahallesinde Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Eskihisar Yeraltı İşletmeciliği Kömür Ocağı Projesi için 23 Aralık 2023’te ÇED süreci başlatılmıştı.

Yatağan Termik Enerji Üretim Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan Eskihisar Yeraltı İşletmeciliği Kömür Ocağı projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; proje 62689 Ruhsat Numaralı sahada gerçekleştirilecek olup ruhsat alanı toplamda 14 bin 100,02 ha alana sahip. Bahse konu ruhsat alanının ÇED alanı olarak belirlenen 8,3 ha (8.340 m2 ) kısmında yıllık 1.000.000 ton/yıl kapasite ile yeraltı işletmeciliğiyle kömür üretiminin yapılması ve işletilmesi öngörülüyor.

DAVA AÇILMIŞTI

Gelinen süreçte üretim faaliyeti devam etmekte olan yeraltı işletmesinin ÇED Kapsam Dışı Kararının iptali için dava açılmış ve dava sonucu faaliyetin üretim teknolojisinin farklı olması sebebiyle ÇED Kapsam Dışı Kararı’nın iptal edilmesine karar verilmişti.

TARIM ALANI

Planlanan proje alanı 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında “Tarım Alanı” olarak görülüyor. Planlanan proje kapsamında toplam yatırım bedeli 4 milyar 950 milyon TL olarak öngörülüyor.

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.