Yatağan’da yakılarak öldürüldüğü iddia edilmişti! Figen Çoban davasında 4’üncü duruşma başladı

Yatağan’da yakılarak öldürüldüğü iddia edilmişti! Figen Çoban davasında 4’üncü duruşma başladı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla'nın Yatağan İlçesi Yeşilbağcılar Mahallesi'nde yakılarak öldürüldüğü öne sürülen 3 çocuk annesi Figen Çoban davasının dördüncü duruşması Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar Figen Çoban'ın eşi M.E.A.Ç,. kayınbiraderi S.Ç. ile Figen’in babası Haydar, annesi Zeliha ve kardeşi Filiz Karataş, tanıklar ile taraf avukatları katıldı.

İlk duruşmada koruma altında tutulan Çoban ailesinin 6 ve 9 yaşlarındaki çocukları da SEGBİS aracılığı ile pedagog eşliğinde mahkemeye ifade vermişti. Her iki çocuk annelerinin yanarken gördüklerini ancak o gün başka yaşanan olayları hatırlamadıklarını söylemişti.

Avukatları da dinleyen mahkeme heyeti Figen Çoban'ın eşi M.E.A.Ç ile kayınbiraderi S.Ç.'nin tutuklu hallerinin devamına, kayınvalide H.Ç.'nin ise tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar vermişti.

İkinci duruşmada ise Mahkeme heyeti Figen Çoban'ın eşi M.E.A.Ç ile kayınbiraderi S.Ç.'nin tutuklu hallerinin devamına, Figen Çoban'ın eşi M.E.A.Ç’nin akıl sağlığının tespiti için adli tıpa sevkine, 3 hafta gözlem altına alınmasına karar vermişti.

Üçüncü duruşmada, Figen Çoban'ın eşi M.E.A.Ç’nin akıl sağlığının tespiti için adli tıptan beklenen rapor gelmediği için mahkeme heyeti, Figen Çoban'ın eşi M.E.A.Ç ile kayınbiraderi S.Ç.'nin tutuklu hallerinin devamına ve dördüncü duruşmanın 7 Mart 2024’te görülmesine karar vermişti.

--OLAY

Yatağan’ın Yeşilbağcılar Mahallesi'nden 21 Ocak'ta, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan S.Ç. yengesi Figen Çoban'ın öldüğü ihbarında bulunmuştu. Üzerine benzin döküp, kendini ateşe vererek hayatını kaybettiği belirtilen Figen Çoban'ın cenazesi incelemenin ardından Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

Gözaltına alınan kadının eşi M.E.A.Ç. ve kayınbiraderi S.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Savcılığın talimatı üzerine şüpheliler M.E.A.Ç, S.Ç, H.Ç. ve V.S. gözaltına alınmıştı. Zanlılardan M.E.A.Ç, S.Ç. ve H.Ç. çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince "kasten öldürme" suçundan tutuklanmış, V.S. ise serbest bırakılmıştı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca Figen Çoban'ın 21 Ocak'ta ölümüne ilişkin iddianame hazırlandı ve Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan iddianame kabul edildi.

Bu haber toplam 277 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.