Yönetim ve Organizasyon Topluluğu İhtiyaç Sahibi Çocukların Yüzünü Güldürüyor

Yönetim ve Organizasyon Topluluğu İhtiyaç Sahibi Çocukların Yüzünü Güldürüyor
SİNEM KARAKAYA- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve okulun 2 öğretmen öncülüğünde oluşan Yönetim ve Organizasyon...

SİNEM KARAKAYA- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve okulun 2 öğretmen öncülüğünde oluşan Yönetim ve Organizasyon Topluluğu ihtiyaç sahibi çocuklara yardım topluyor.

2015 yılında 10 öğrenciyle başlayan topluluk daha sonra 100’ün üzerinde üyelere ulaşarak her bölümden öğrenci barındırıyor. Üç alanda etkinlikler oluşturan Yönetim ve Organizasyon Topluluğu, akademik, sosyal sorumluluk ve gezi-eğlence kapsamında projeler üretiyor.

Sponsorlar bularak yardım toplayan topluluk, ihtiyaç sahibi çocukların ihtiyaçlarını karşılayarak çocukların yüzünü güldürüyor. Akademik etkinlikler kapsamında söyleşi, eğitim ve kariyer günleri planlayan topluluk, gezi kapsamında doğa yürüyüşleri, sosyal sorumluluk kapsamında da huzur evi ziyaretleri, hayvan barınağı ziyaretleri planlıyor.

Sosyal sorumluluk etkinlikleri kapsamında köy okullarındaki ihtiyaç sahibi çocukların ihtiyaçlarını belirleyerek yardım topluyor. Bunun için Meslek Yüksek Okulu içinde stant açan öğrenci topluluğu, hem topluluğu tanıtıyor hem de çocukların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yönetim ve Organizasyon Topluluğu hakkında bilgi veren topluluk başkanları Nedret Erboy ve Nihal Tataroğlu; “ Biz bu sene 4 tane okul belirledik. Para yardımı almıyoruz sadece ihtiyaçları karşılıyoruz ve bu işleri sadece sponsor bularak sürdürüyoruz. Bu konuda topluluğumuzun adını duyurmak isteriz. Biz bu projeye başlarken hayalimiz Türkiye’ye yaymaktı. Küçük küçük ilerliyoruz ama güzel ilerliyoruz. Hem öğrenciler için sosyal girişimlerine katkı sağlıyoruz bunu yaparken de toplumsal fayda üretiyoruz. Öğrencileri de kişisel gelişimlerini açısından verimli oluyor. Muğla’da yapacak çok şey var. Ama bunları bulmak zaman alabiliyor. Öğrenciler aynı zamanda bir amaç edinsin istedik. Daha da büyümek, daha büyük projeler yapmak isteriz” diyerek projelerini severek yaptıklarını belirttiler.

Topluluk üyelerinden görüşlerini bildiren Gülizar Korkusuz; “ Ben bu topluluğa katılmak istedim çünkü çok güzel yardımlar yapıyorlardı. Bende buna dâhil olmak istedim. Eğlenceli etkinlikler yapıyoruz. Köy okullarına yardım ediyoruz. Sınır koymuyoruz kendimize. Köy okullarına yardım etmek bambaşka bir olay. Hava şartları Muğla’da her zaman iyi olmuyor. Daha duyarlı olmak istedik. Bu topluluğa katıldıktan sonra düşüncelerim değişti. Hayatıma farkındalık kattı diyebilirim. Umarım faydalı oluyoruzdur. Bir şeylerin farkına varıp olgunlaştığımı düşünüyorum” dedi.

Yardım yapmaktan mutlu olduğunu dile getiren İbrahim Engis ise; “ Hocalarımız öncülüğünde katıldım ben bu topluluğa. Güzel etkinlikler yapıyoruz. Öğrenci hayatı bunu gerektirir bence. Geçen hafta hayvan barınağına gittik mesela. Çok farkındalık kattı bize. Hepimiz köyde büyüdük sayılır. Durumları göz önünde bulundurarak girdim bu topluluğa. Destek veren çok oluyor. Bir kişiyi bile mutlu yapsak bile bize yetiyor. Hedefimiz daha büyük ve güzel etkinlikler düzenleyip yardım yapmak” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1174 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.