Yörük Türkmen Çalıştayı

Yörük Türkmen Çalıştayı
Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ve Fethiye’nin tanınmış tarihçileri Doç. Dr. Mustafa Gökçe ve Uzman Tarihçi Eren Fehmi Eroğlu,...

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ve Fethiye’nin tanınmış tarihçileri Doç. Dr. Mustafa Gökçe ve Uzman Tarihçi Eren Fehmi Eroğlu, düzenledikleri 1. Muğla Yörük Türkmen Çalıştayı’na Fethiye ve Seydikemer halkını davet etti.

Orhan Akcan, “9 Aralık Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak olan ve Türkiye’de ilk defa Yörük-Türkmen tarihi, kültürü konusundaki tanınmış akademisyen lerin bir araya geleceği 1. Muğla Yörük Türkmen Çalıştayı ile Muğla’nın Yörük-Türkmen tarihi açısından önemini Türkiye’ye duyurmayı, kültürümüzü sadece Yörük şenlikleriyle değil bilimsel faaliyetlerle de yaşatmayı amaçlıyoruz” dedi. Çalıştay tertip kurulu üyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü hocası Doç. Dr. Mustafa Gökçe ise “Türk tarihinin ve kültürünün sürekliliğinin sağlanmasında önemli bir yeri olan Yörük-Türkmenler, ilk defa cumhuriyet sonrası bilim sahasına girmiş ancak son yıllara dek yeterli ilgiyi görmemişlerdir. Gerçekleştireceğimiz bu çalıştay ile katılımcı hocalarımız sayesinde Orta Asya’dan günümüze dek Yörük-Türkmenlerin tarihine ışık tutma gayretindeyiz” dedi. Çalıştayın bir diğer tertip kurulu üyesi olan Bağlıağaç Ş.N.A. Ortaokulu öğretmeni ve Uzman Tarihçi Eren Fehmi Eroğlu ise “Türkiye’de Yörüklüğün ve Orta Asya Türk Kültürü’nün en seçkin örneklerinin yaşatıldığı Beşkaza’mız ve Muğla’nın ne yazık ki ülke genelinde bir Yörük yurdu olduğu bilinmemektedir. Geleneksel hale getireceğimiz ve yıl içinde yapacağımız diğer bilimsel etkinliklerle destekleyece ğimiz Muğla Yörük Türkmen Çalıştayı ile Yörük-Türkmen denince akla ilk önce Muğla’nın gelmesi gayretinde olacağız” dedi.Orhan Akcan, Mustafa Gökçe ve Eren Fehmi Eroğlu 9 Aralık Cumartesi günü, Muğla Barosu Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak olan çalıştaya tüm Fethiye ve Seydikemer halkını davet ettiklerini, Beşka za’nın yiğitleri Yörükleri Çalıştay da görmekten onur duyacaklarını belirt tiler.

Bu haber toplam 845 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.