Yüksek Gerilim mi Yüksek Komplo mu ?

Yüksek Gerilim mi Yüksek Komplo mu ?
Her terör saldırılarından sonra dikkat ederseniz terör kartı tekrar çıkartılır ve gündeme getirilir. Mevcut sorunun çözümünü bulmak için TV programlarında boy boy Programlar tertip edilir. Programa katılanlar sentezler kurar,...

Her terör saldırılarından sonra dikkat ederseniz terör kartı tekrar çıkartılır ve gündeme getirilir. Mevcut sorunun çözümünü bulmak için TV programlarında boy boy Programlar tertip edilir. Programa katılanlar sentezler kurar, varsayımlar üzerinden neticeye varmak adı altında sağdan soldan öğrenmiş olduğu birkaç askeri terimi süsleyip çözüm diye karar alıcılara pazarlarlar.

Terör ile mücadele namlunun ucunda çıkan mermiden ibaret olmadığını; askeri gücün imkân ve kabiliyetlerinin yanı sıra, siyasal, kültürel, sosyal en önemlisi ekonomik boyutu ile mücadele olduğunu vurgulamıştık

Analitik metotlar ışığında olası saldırı eylemleri önceden görme ve önleme imkânı çok önemlidir. Yaklaşık 35 yıldır ülkemiz terör ve terörist unsurlar ile mücadele etmektedir. Bu zaman zarfı içerisinde binlerce masum vatandaşımız ve güvenlik görevlimiz şehit veya gazi olmuştur.

Hayal ile hakikati, doğru ile eğriyi ayırt edemeyenler dün olduğu gibi bugünde tribünlere oynamaktadırlar. Düşmanın olası manevra hakimiyeti ve önsezini etkisiz hale getirerek, ileride doğa bilecek varoluşun ötesinde muhtemel hamlelerini savunma ile saldırı pozisyonuna yönelik stratejisini betimlemeniz gerekmektedir.

Yaklaşık bir yıl önce 15 Temmuz darbe girişiminde yaşadığımız bir iç çatışma vardı. Sızıntı işgalci bölücü terör örgütü FETO, ülkenin haberleşme santrallerine, ulaşım sistemlerine, karayollarını birbirine bağlayan köprülere ve hava limanlarını ele geçirmeye yeltendi. Hiçbir Tv programında veya devlet erkanından neden buralara sızma girişimi olduğu hakkında tek bir cümle izahı yapılmadı.

İleride doğması muhtemel bir savaş anında askeri gücün manevra kabiliyetinin yeterlilik seviyesini tespit etmek için bundan en doğal bir şey olamazdı.

Devlet Erkanlarımızı temsilen yönlendiren, akıl veren bir sürü danışman olup, halkın ödemiş olduğu vergilerden maaş almaktadırlar. Danışmalık makam ve mevki işgal ederek yan gelip yatma, misafirlerini ağırlama yeri değil hizmet yeridir. Milletten almış olduğun fikirleri kendi fikirlerinmiş gibi sahiplenme değil bilakis “doğmamış fikirlere ebelik yapma” görevidir.

Kato dağında terör ve terörist eylemlere karşı yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde biri veya birilerinin rahatsız olduğu aşikardır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta operasyonel faaliyet sürecinde elde edilen önemli bilgiler doğrultusunda legal ve illegal bağlantılar nasıl, ne şekilde ve kimler tarafından deşifre olduğudur.

Özel bir faaliyete yönelik yapılan faaliyet için havalanan helikopterde sır olan çok şey vardı. Taktik hareket bilgisinin ucu kim veya kimlere dokunuyordu? Coğrafik operasyonun detayları nereye varacaktı? Düşmanın kim ve ne derecede olduğu? İletişim, ulaşım şekillerin nerelerden geçtiği gibi.

Devlet içerisinde görünmez hain ellerin olduğu aşikardır. Devletin emir ve komuta kademesindeki en yüksek rütbeli şehit ediliyor ise bu bir yüksek gerilim değil yüksek bir komplonun kurgusudur.

Bu haber toplam 1069 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.