Yüzde 80 Engelli Murat Arıcı ‘Engelime Engel Kim?”

Yüzde 80 Engelli Murat Arıcı ‘Engelime Engel Kim?”
Muğlalı Murat Arıcı, askerlik sonrası yüzde 80 engelli olduğunu,   hiçbir işe kabul edilmediğini dile getirerek devletten yardım istedi. 17 sene önce...

Muğlalı Murat Arıcı, askerlik sonrası yüzde 80 engelli olduğunu,   hiçbir işe kabul edilmediğini dile getirerek devletten yardım istedi. 17 sene önce askerliğini tamamladıktan sonra, yüzse 80 engelli olan Murat Arıcı(37) defalarca iş başvurularında bulunduğunu fakat engeli dolayısyla hiçbir işe kabul edilmediğini kaydetti. Yaklaşık 10 yılı aşkındır yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden Arıcı tek isteğinin çalışmak olduğunu söyledi.

Sinem Korkmaz

Askerlik sonrası yüzde 80 engelli olan Murat Arıcı, engelli olmasından dolayı hiçbir işe kabul edilmediğini dile getirerek devletten yardım istedi. Yaklaşık 17 yıldır iş bulamayan, Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde emekli annesiyle beraber yaşayan Arıcı tek isteğinin çalışmak ve kimseye muhtaç olmadan hayatını sürdürmek olduğunu ifade etti.

Devletimin beni kimseye muhtaç bırakmadan sahiplenmesini temenni ediyorum ifadelerini kullanan Murat Arıcı, “ askerden geleli 17 sene oldu. İŞKUR’a kaydım var oraya gidiyorum yok, kurumlara gidiyorum yok, yüksek mercilere gittim yine yok. Benim bu halim ne olacak? Elim hiç ekmek tutmayacak mı? 37 yaşındayım kendi geçimimi sağlayamayacak mıyım ben? Ben sadece çalışmak bir maaş istiyorum. En azından bir engelli maaşı. Lise mezunuyum, askerliğimi yaptım bana artık bir iş versinler. Defalarca iş başvurusu yaptım hep geri çevrildim, cevapsız bırakıldım.  Vatani hizmetini onuru ile yapmış biri olarak devletimin beni kimseye muhtaç bırakmadan sahip çıkmasını temenni ediyorum. Hak etmediğim hiçbir şeyi asla talep etmem. Önceliğim iş sahibi olarak, yuvamı kurmak ve ülkeme hayırlı bir birey olmak. Yani demek istediğim benim engelime, engel kim? Ben neden bunca senedir işsizim?  Sorumlu kurumların benimle ilgili şartların çok daha zor duruma gelmemesi için engelli haklarımın anayasal bir sorumluluk olduğu göz önüne alındığında benimde normal bir vatandaş gibi istihdamımı sağlanması ve gereğinin düşünülmesini isterim.” dedi.

Bu haber toplam 1237 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.