CHP Muğla İl Başkanı Zeybekoğlu: “Esnafın dayanacak gücü kalmadı”

CHP Muğla İl Başkanı Zeybekoğlu:  “Esnafın dayanacak gücü kalmadı”
Pandemi sürecinde büyük güçlükler çeken ülke esnafıyla ilgili CHP tarafından TBMM’ye verilen önergenin reddedilmesine ilişkin 81 ilde CHP İl Başkanlıklarında...

Pandemi sürecinde büyük güçlükler çeken ülke esnafıyla ilgili CHP tarafından TBMM’ye verilen önergenin reddedilmesine ilişkin 81 ilde CHP İl Başkanlıklarında eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirildi. Ortak açıklamayı Muğla’da dile getiren CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da esnafın büyük zorluklar çektiğini vurgulayarak, “Esnafın dayanacak gücü kalmadı” dedi.

Neval Çolak Arslan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanları, esnafın sorunlarıyla ilgili çözüm önerilerine ilişkin 81 ilde ortak basın açıklaması yaptı. Pandemi sürecinde en çok esnafların etkilendiğini söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, esnaflar başta olmak üzere sağlık çalışanlarının ve işçilerin zor durumda olduğunu söyledi.

Binlerce esnaf kepenk indirirken iktidarın esnafa hiçbir yardımı olmadığını söyleyen İl Başkanı Zeybekoğlu, “Esnafın dayanacak gücü kalmadı” dedi.

Zeybekoğlu şunları söyledi:

“Pandemi süreci içerisinde esnaflarımız, sağlık emekçilerimiz, işçilerimiz hemen herkes zor durumda. Ülkemiz ağır bir salgın hastalıktan geçmektedir. Tüm yurttaşlar bu süreçten olumsuz etkilenirken bundan en büyük sıkıntıyı çekenlerin başında esnaflarımız gelmektedir. Salgın döneminde binlerce esnaf kepenk kapatırken iktidar, sosyal devlet olarak esnafımıza karşılıksız olarak tek kuruş yardımda bulunmadı. Bu süreçte dükkanını kapatan esnafın her türlü vergi, kira, stopaj, faturalarının devlet tarafından karşılanması ve krediye kolay ulaşabilmeleri için sicil hakkı taleplerimiz iktidar tarafından gündeme taşınmamıştır. Esnafımız, her geçen gün kötüleşen ekonomik koşullar altında ezilirken artık dayanacak gücü kalmamıştır. Ülkenin dört bir yanından her gün yüzlerce esnafın kepenk kapattığı, siftah yapmadan günü bitirdiği haberlerinin yanı sıra bir de borçlarını ödeyemediği, ailesini geçindiremediği için intihar eden esnaflar, tezgahına el konulduğu için kendini yakan seyyar satıcı haberleri gelmektedir. İktidar bugüne kadar esnafın bir tek derdine çare bulamamıştır. Esnafa sadece faizle kredi verilmiş, 3 ay süre ile ertelenmiştir. Tüm bu olumsuz tablo yetmezmiş gibi açlık ve yoksullukla karşı karşıya kalan gıda paketlerine ihtiyacı olan esnafımıza iban numarası gönderilip para istenmiştir.”

Bu haber toplam 703 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.