Zeytinyağında iki altın madalya

Zeytinyağında iki altın madalya
Zeytindostu Derneği tarafından Gaziantep’te düzenlenen Zeytinyağının Oscarları yarışmasında; Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü ile Milaslı zeytinyağı üreticisi Münir-Seçil Tireli’nin üretimi olan...

Zeytindostu Derneği tarafından Gaziantep’te düzenlenen Zeytinyağının Oscarları yarışmasında; Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü ile Milaslı zeytinyağı üreticisi Münir-Seçil Tireli’nin üretimi olan zeytinyağları altın madalya kazanmıştı.

Seçil Tireli ve eşi Münir Tireli Ankara’da çeşitli bakanlıklarda uzman olarak görev yapıyorlar. Onlar birer zeytin dostu ve zeytinyağı sevdalısı. Tatil için Milas’a geldiklerinde, aynı yarışmada altın madalya kazanan Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörü Yüksel Akın’ı ziyaret ederek, memecik zeytinyağı ve zeytinyağı kültürü üzerine konuştular. Zeytinyağı üzerine içten ve samimi karşılıklı sohbette, Maden sahalarından ödüllü zeytinyağının nasıl elde edildiği üzerine, Maden Direktörü Akın, ziyaretçilerine bilgi verdi.

Tadım panelisti olarak kendini geliştirmeye çalıştığını belirten Seçil Tireli, toplumda zeytinyağı kullanma alışkanlığı yaratmak için Ankara’da, tadım paneli etkinlikleri düzenlediklerini, soğuk sıkım memecik zeytinyağının çevrelerinde çok büyük beğeni kazandığını ifade ederek şunları söyledi: ”Zeytindostu Derneği'nin düzenlemiş olduğu 11. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nda, Münir Dedemizin diktiği, tenekelerle su taşıyarak büyüttükleri zeytin ağaçları bize altın madalya getirdi. Bu zorlu süreçte bize destek veren ailelerimizin, arkadaşlarımızın katkısı olmasaydı bu şifa deposu olmazdı. Günün birinde ülkemizin polifenolu yüksek zeytinyağlarını hep birlikte tüm dünyaya taşıyabilmeliyiz” dedi. Tireli ailesi, ayrıca kendi markalarını yaratmak için marka başvurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Maden Direktörü Yüksel Akın, ödüllü zeytinyağının dekapajı yapılan maden sahalarından zarar vermeden sökülen ve dolgu sahalarına dikilen zeytinlerden elde edildiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Zeytin bizim için çok değerli bir ağaç. Enerji üretimi amacıyla maden çıkarılan sahalardan sökülen hiçbir zeytin ağacını telef etmiyoruz. Onları, dolgu alanlarına dikiyoruz. 1995’den bu yana dolgu alanlarına 46 bin zeytin ağacı diktik. Bu zeytinlerden elde edilen yağlarımızdan daha önce bronz madalya almıştık. Bu sene de altın madalya ile ödüllendirildik. Gelecek yıllarda da zeytinle dostluğumuz sürecek, ödüllü zeytinyağı üretimlerimiz devam edecek.”

Karşılıklı zeytin ve zeytinyağı sohbetinden sonra Akın, misafirine altın madalya ödüllü zeytinyağından hediye etti.

Bu haber toplam 2402 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.