30 ADET RES İÇİN HKT TOPLANTISI DÜZENLENECEK

30 ADET RES İÇİN HKT TOPLANTISI DÜZENLENECEK
BERİTAN YÜCEL--Muğla ve Aydın İlleri, Milas ve Karpuzlu İlçeleri sınırları içerisinde 30 adet türbin kurulması planlanıyor. Projenin HKT toplantısı 12 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek.

Muğla ve Aydın İlleri, Milas ve Karpuzlu İlçeleri sınırları içerisinde EN 2 Rüzgar Enerjisi Yatırım A.Ş. tarafından FALP RES üretim tesisi kurulması planlanıyor.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre, proje kapsamında her biri 4,2 MWm/4,1667 MWe kurulu gücünde olmak üzere 30 adet türbin kurulması planlanıyor. Toplam Santral Sahası alanı 3 bin 276 hektar.

111111111111111111111.png

ÇED dosyasında projeye ilişkin şu bilgilere yer verildi:

“Arazinin mülkiyet dağılımına bakıldığında faaliyet alanının büyük çoğunluğu orman mülkiyetindedir. Küçük bir alan ise, özel mülkiyete ait parsellerden oluşmaktadır. Ancak, türbin alanlarının tamamı orman mülkiyetine ait alanlardan oluşmaktadır. Aydın– Muğla – Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre RES santral sahası orman, kayalık taşlık, tarım alanı kullanımında kalmaktadır. Aynı zamanda proje sahasının tamamı, tabiat parkı/tabiat koruma alanı kullanımında yer almaktadır.

İnşaat ve montaj aşamasında faaliyet alanında toplam 110 personel, işletme aşamasında ise toplam 12 personel çalıştırılması planlanmaktadır.

YÜKSEK TEHLİKELİ YER İVMESİ GÖSTERMEKTEDİR

Proje alanı, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından hazırlanan ve 2018/11275 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen, 18.03.2018 tarih ve 30364 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan ‘Türkiye Deprem Tehlike Haritası’na göre yüksek tehlikeli yer ivmesi göstermektedir.

YANGINLARDAN ETKİLENEN ALANLAR İÇİNDE YER ALMAMAKTADIR

Muğla ili sınırları içinde de farklı alanlarda eş zamanlı orman yangınları oluşmuştur. Falp Res proje sahası, söz konusu yangınlardan etkilenen alanlar içinde yer almamaktadır. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Izin ve Irtifak Dairesi Başkanlığı görüşünde ‘mahallinde inceleme yaptırılmış olup, 2021 yılında Muğla ilinde çıkan orman yangın sonucu yanan alanlarda kalmamaktadır’ denilmektedir.

BAFA GÖLÜ’NE 5,94 KM MESAFEDE

RES Sahası çevresinde ulusal yasalarımıza göre ilan edilmiş farklı statüde pek çok korunan alan bulunmakta ise de, alana en yakın korunan alan 5,94 km mesafedeki Bafa Gölü Tabiat Parkı’dır.”

Projenin HKT toplantısı 12 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek.

Bu haber toplam 1649 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.