Akbelen savunucusu muhtar Necla Işık’a ödül

Akbelen savunucusu muhtar Necla Işık’a ödül
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
İkizköy Muhtarı Nejla Işık, TMMOB Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu tarafından “Mimarlar Odası 2024 Çevreye Katkı Ödülü”ne layık görüldü.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası tarafından verilen Oktay Ekinci Basın Ödülleri ve Çevreye Katkı Özel Ödülleri sahiplerini buldu.

Çevreye Katkı Özel Ödülü ise İkizköy Çevre Komitesi Akbelen Direnişi adına İkizköy Muhtarı Nejla Işık ve Samandağ & Antakya ve İskenderun İlçeleri Kültür, Yardımlaşma, Dayanışma ve Çevre Gönüllüleri Derneği (ASİ-DER) adına Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Usluoğlu’na verildi.

Ödüller, Mimarlar Odası 49. Olağan Genel Kurulu kapsamında 19 Nisan 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek ödül töreninde sahiplerine takdim edilecek.

437106008-838533304984961-7410551101923969636-n.jpg

TMMOB Mimarlar Odası’nca yapılan açıklamada, “Son yirmi yıl içinde ülkemizin tamamında, kentsel ve kırsal alanlar, tabiat varlıkları, koruma alanları, ormanlar, kıyılar, milli parklar, doğal sit alanları, meralar, yaylalar, kışlaklar tüm yapılı ve doğal çevre rant alanları olarak belirlenmiş ve bu alanlarda kamusal yararı gözeten hukuksal denetimler devre dışı bırakılarak, yapılaşmanın önü açılmıştır.

Sağlıklı ve nitelikli kentlerin, doğanın, çevrenin ve var olan tarihsel değerlerin korunması mücadelesinin büyük önem taşıdığı bu dönemde, basın alanından toplum, kent, kültür ve çevre sorunlarına duyarlılık gösteren, bu alanlarda toplumsal duyarlılığın artırılmasına aracılık eden gazetecilere 2012 yılından bu yana Mimarlar Odası Basın Ödülü verilmektedir.

Ödül; yaşamını ülkemizin doğal ve kültür değerlerinin korunmasına adamış; mimarlık ve kent yayıncılığı anlamında çalışmalarıyla basında farkındalığın artmasına önemli katkılarda bulunan gazeteci, yazar ve mimar Oktay Ekinci’nin anısını yaşatmak ve bu alanda katkı sunanları onurlandırmak adına “Mimarlar Odası Oktay Ekinci Basın Ödülü” adıyla verilmektedir.

Bugün ülke genelinde yaşanan sosyal, kültürel, kentsel ve ekonomik sorunlara çok yönlü değerlendirme ve araştırmalarıyla ışık tutmaları, toplum yararı önceliği ilkesinin yaygınlaştırılmasına ve kamuoyunun aydınlatılmasına katkıları ile yapılı çevrenin sağlıklı gelişimi, doğa ve kültür varlıklarının korunması süreçlerini bilimin ışığında ve temel hak ve özgürlükler bağlamında değerlendiren yaklaşımları nedeniyle;

Değerli gazeteciler, Yaman Kaya ve Şeyda Öztürk Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu tarafından “Mimarlar Odası 2024 Oktay Ekinci Basın Ödülü”ne layık görülmüştür.

Muğla İli Milas İlçesi’ne bağlı İkizköy Mahallesi’nde yer alan Akbelen Ormanı’nda yapılmak istenen termik santrallerin ve kömür madeni girişimlerine karşı aktif, özverili çabaları, yereli değerlendiren, toplumu aydınlatan katılımcı çalışmaları nedeniyle; İkizköy Çevre Komitesi Akbelen Direnişi adına İkizköy Muhtarı Nejla Işık ve çevre konularındaki araştırma ve çalışmaları, duyarlılıkları, Samandağ-Antakya-İskenderun bölgesindeki tarihi-kültürel değerleri koruma, özgürlük ve eşitlik ilkesiyle sosyal dayanışma mücadelesinde rol almaları ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde zarar gören Hatay’ın yeniden ayağa kaldırılması, kültürel kimliğinin ve kent dokusunun geleceğe taşınması konusundaki özverili çalışmaları nedeniyle Samandağ & Antakya ve İskenderun İlçeleri Kültür, Yardımlaşma, Dayanışma ve Çevre Gönüllüleri Derneği (ASİ-DER) adına Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Usluoğlu, Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu tarafından “Mimarlar Odası 2024 Çevreye Katkı Ödülü”ne layık görülmüştür.”

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.