6. Muğla Hamsi Festivali büyük coşkuyla yapıldı

6. Muğla Hamsi Festivali büyük coşkuyla yapıldı
Muğla Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen büyük Hamsi Festivali, yüzlerce Muğlalının katılımıyla Menteşe’de yapıldı. Festival kapsamında katılımcılara 5 ton hamsi ikramı yapıldı.

Muğla, Karadenizlilerin görkem buluşmasına ev sahipliği yaptı. Karadenizliler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen büyük Hamsi Festivali yüzlerce vatandaşın Menteşe Kent Meydanı’nda yapıldı.

77777.jpg

Büyük buluşmaya Muğla Valisi İdris Akbıyık, Milletvekili Kadem Mete, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve siyasi partilerin belediye başkan adayları ve temsilcileri katıldı.

Buluşma da söz alan Muğla Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş; “Geleneksel hale getirdiğimiz festivalimizin Karadeniz şehirleri ile Muğla arasında bir köprü olmasını temenni ediyoruz. Değerli misafirlerimize ve etkinliğimize desteklerini sunan tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.

55555.jpg

Türkiye’nin farklı bölgelerinde görevler aldığını belirten Vali İdris Akbıyık; Ülkemizin güzide şehirlerinden Muğla’da görev alıyoruz. Şehrin daha iyi hizmetler alması açısından var gücümüzle çalışıyoruz. Muğla Karadenizliler Derneği’ne bu anlamlı buluşma için teşekkür ediyoruz” diye belirtti.

Muğla’da yaşayan insanların birlikteliğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “Uzun yıllar Muğla’da yaşayan tüm vatandaşlarımızı Muğlalı olarak kabul ediyoruz. Muğlalı vatandaşlar olarak farklı şehirlerde doğup Muğla’da yaşayan vatandaşlarımızı kucaklamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Milletvekili Kadem Mete de Rize’de doğup Muğla’ya yaşamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek Muğla’ya hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

Festival kapsamında katılımcılara 5 ton hamsi dağıtımı yapılırken geleneksel tarhana çorbası ikramında bulunuldu.

Gün boyu süren festivalde Karadeniz yöresinin ünlü sanatçıları sahne alırken, katılımcılar doyasıya eğlendi.

8888.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 753 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.