KAÇAK YAPILAR YIKILDI

KAÇAK YAPILAR YIKILDI
Ziyarete kapatılan tabiat parkının gelişme planı ile önümüzdeki sezonda tekrar hizmete açılması bekleniyor.Türk Sanat Müziği sanatçısı Emel Sayın'ın...

Ziyarete kapatılan tabiat parkının gelişme planı ile önümüzdeki sezonda tekrar hizmete açılması bekleniyor.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Emel Sayın'ın İnbükü Mesire Yeri'ne gelerek denize girmesiyle halk arasında 'Emel Sayın Koyu' olarak da bilinen, yeşil ile mavinin birleştiği İnbükü Tabiat Parkı'nda bulunan kaçak yapılar yıkılarak kamp kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, 1. Derece SİT Alanı’nda bulunan, yaz aylarında toplam kapasitesinin üstüne çıkarak 400’e yakın çadır ve karavan barındıran İnbükü Tabiat Parkı’na 1986-1988 yılları arasında bulaşıkhane, çamaşırhane, tuvalet ve büfeden oluşan sosyal tesislerin yapımı için proje hazırlandı.

Bölge 1. Derece doğal SİT Alanı olduğu için Tabiat Varlıkları Koruma Müdürlüğü’ne gerekli izin için başvuruldu. Ancak kurum başvurulara cevap vermedi. Orman İşletme Müdürlüğü de tesislerin inşaatına başlayarak 3 yıl gibi bir sürede bitirdi. 2008 yılı içerisinde Muğla Valiliği İl Özel İdaresi, il genelinde kaçak yapılarla ilgili inceleme başlattı. Yapılan araştırmada İnbükü Orman İçi Dinlenme yerindeki sosyal tesislerin kaçak yapıldığı ortaya çıktı. İlgili kurum, Muğla 1. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme 2009 yılında yıkım kararı verdi. Karar 2010 yılında Danıştay tarafından da onandı. Karar 6 yıl sonra uygulandı ve önceki gün Muğla Milli Parklar Şube Müdürlüğü sosyal tesisleri yıkıldı ve kampı kapattı. Bugüne kadar ihale yoluyla kiraya verilen kampın işletmeci ile yapılan sözleşme feshedildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü’nün gelişme planı hazırlayarak önümüzdeki yıl İnbükü Tabiat Parkını tekrar hizmete açacağı öğrenildi.

YIKIMLAR ÇEVRECİLERİ SEVİNDİRDİ

İnbükü Tabiat Parkı'ndaki kaçak yapıların yıkılması çevrecileri de sevindirdi. Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Milli Park kampında kaçak yapıların tespit edilmesi ve mahkeme kararına rağmen yıkılmamasının sorumsuzluk olduğunu ileri sürdü. İlçede Milli Park alanı ilan edilen yerlerde doğa tahribatının devam ettiğine dikkat çeken Kutengin, çevreci derneği olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı. Kutengin, yıkımın geç de olsa uygulanmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Bu haber toplam 2315 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.