AKBELEN’DE CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNE ENGEL

AKBELEN’DE CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNE ENGEL
Akbelen Ormanı’nda maden için ağaç kesimini durdurmak isteyen ve bölge halkına destek için Akbelen’e giden CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun ve Gizem Özcan jandarma tarafından engellenmeye çalışıldı. CHP’li 2 milletvekili, daha sonra jandarma engelini aşarak ağaçların kesildiği bölgeye gitti.

Milas’ın İkizköy Mahallesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor.

Akbelen Ormanını korumak için başlatılan nöbetin 2’nci yılında sabaha karşı 05.30’da bölgeye çok sayıda Jandarma ekibi ve TOMA sevk edildi.

Gözaltına alınan 8 kişi gece saatlerinde serbest bırakıldı. Vatandaşların ağaç kesimini durdurmak için mücadelesi devam ediyor.

Yaşanan olayların ardından CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun ve Gizem Özcan bölgeye gitti.

MİLLETVEKİLLERİNE ENGEL

Akbelen Ormanı’nda ağaçların kesilmesine karşı çıkan Milletvekilleri Uzun ve Özcan jandarma tarafından engellenmeye çalışıldı.

CHP’li Cumhur Uzun, “Milletvekilleri olarak millet adına burada olup biteni görmek adına biz geçiyoruz, araçlarla bu geçişe mani olunuyor. Görevliler emir aldıklarını söylüyor. Bu emrin kanuna aykırı olduğunu kendilerine söylüyoruz. Yazılı olarak bu emri almazsanız bu suça iştirak etmiş olursunuz. Sizi bir kez daha uyarıyoruz. Biz Muğla Milletvekilleri olarak buradan geçiyoruz. Bizim buradan geçişimizi engelleyecek kim varsa buyursun engellesin” dedi.

“BİNLERCESİ KÖMÜR HAVZASININ GENİŞLETİLEBİLMESİ UĞRUNA KESİLDİ”

CHP’li 2 milletvekili, daha sonra jandarma engelini aşarak ağaçların kesildiği bölgeye gitti. Kesilen ağaçları gösteren milletvekili Uzun, “Akbelen Ormanlarında yeni kömür havzası genişletebilmek için kesimi yapan, kıyımı yapılan ağaçların bölgesindeyiz. Bu ve binlercesi kömür havzasının genişletilebilmesi uğruna kesildi ve bir süre sonra toprağın altında yok olmaya terk edilecek. Bütün mesele, santralleri besleyen bu havzada kömürün yetersizliği, yeni alanlar açarak bu santrallerin çalışmasını sürdürülmesinin istenmesinden kaynaklanıyor. Oysa bunlar düşük kalorili kömürle çalışan artık salınımlarıyla dünyada emisyon gaz salınımlarının kısıtlanması sürecinde artık ülkelerin zorunlu olarak terk edilmesi önerisinde bulunan hatta bunun için imzalar atılan santral alanlarından oluşuyor. Oysa bu santralleri doğalgaz ile çalıştırmak çok mümkün. Eğer böyle bir şey yapılırsa sağ tarafımda görmüş olduğunuz türden kocaman çukurlara ihtiyaç kalmayacağı gibi, daha uzun yıllar yaşayacak ve oksijen üretecek bu çam ağaçlarının kesilmesine ihtiyaç kalmayacak. Köylünün bütün mücadelesi bunun için. Yetkililer biran önce bunun önlenmesi noktasında kafa yorup santrali temiz enerjiyle çalıştırabilmek yada enerjiyi temiz kaynaklardan elde edebilmenin bir yolunu bulması gerekiyor” diye konuştu.

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 915 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.