AKBELEN’DE KESİMİN 3’ÜNCÜ GÜNÜ: KÖYLÜLER KESİM ALANINA GİRDİ, AĞAÇLARA SARILDI

AKBELEN’DE KESİMİN 3’ÜNCÜ GÜNÜ: KÖYLÜLER KESİM ALANINA GİRDİ, AĞAÇLARA SARILDI
Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı'nda maden için binlerce ağacın yok edilmesine karşı çıkan yurttaşlar, direnişlerini sürdürüyor. İkizköylüler, sabah saatlerinde kesim alanına girdi ve ağaçlara sarıldılar. Köylüler güvenlik güçlerinin müdahalesiyle alandan çıkartıldı.

Muğla Milas'a bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor.

24 Temmuz Pazartesi günü sabaha karşı 05.30’da bölgeye çok sayıda Jandarma ekibi ve TOMA sevk edildi. Ağaç kesimine başlanması sonrası jandarma bütün yolları kapattı.

Kesimin 3’üncü gününde İkizköylüler kesim alanına girdi. Kesilen ağaçları gören köylüler gözyaşlarına hakim olamadı. Jandarmanın müdahalesini engellemek için köylüler ağaçlara sarıldı.

Köylüler güvenlik güçlerinin müdahalesiyle kesim alanından çıkartıldı.

“VATANINI SEVEN, AKBELEN'DE OLSUN”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İkizköylülere destek olmak için Akbelen’e gidecekleri açıkladı. Aras yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bir Türk şirketinin, daha çok kazanç uğruna kendi ülkesinin ormanlarını yok etmek için her yola başvurduğunu ve bu cinayete karşı koymak isteyen masum insanların da yaşlı genç, kadın erkek demeden maruz kaldıkları biber gazlı, coplu, tekmeli tokatlı saldırıyı, BBC aracılığı ile tüm dünya görüyor.. Bu doğa katliamına ve insanlık dramına dur demek için 08.30'da Belediye Meydanında toplanarak, Bodrum Kent Konseyimizle birlikte Akbelen'e gitmek üzere yola çıkıyoruz. Vatanını seven, vicdanı olan, yarın Akbelen'de olsun.”

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 873 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.