Akyakalılar İmar Planı Revizyonuna yeniden dava açtılar

Akyakalılar İmar Planı Revizyonuna yeniden dava açtılar
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2020 yılında gündeme getirdiği, Akyakalıların yoğun itirazı ve açtıkları dava sonrasında iptal edilen Akyaka İmar Planı Revizyonu 2024 yılı Ocak ayında dördüncü kez askıya çıkarılmıştı. MUÇEP Gökova Meclisinin girişimi ile son plan değişikliğinin de iptal edilmesi için 3 Nisan 2024 tarihinde bir kez daha dava açıldı.

İlk kez 2020 yılında gündeme gelen Akyaka İmar Planı Revizyonu Akyakalıların yoğun itirazı ve açtıkları dava sonrasında iptal edilmişti. Bakanlık sonraki süreçte iki kez daha plan değişikliği askıya çıkarmış ve yine Akyakalıların itirazları ve açtıkları davalar sonucunda plan değişikliği geçirilememişti.

Son olarak 2024 yılı Ocak ayında dördüncü kez askıya çıkarılan plan revizyonuna karşı Akyakalılar yeniden itiraz etmişlerdi. MUÇEP Gökova Meclisinin girişimi ile son plan değişikliğinin de iptal edilmesi için 3 Nisan 2024 tarihinde bir kez daha dava açıldı. Dava Muğla 2. İdare Mahkemesinde görülecek.

Açılan davada, söz konusu plan değişikliğinde önceki plan değişikliklerinde itiraz edilen ve iptal gerekçesi olan hususların aynen tekrarlandığı ifade edilerek yürütmenin durdurulması ve plan değişikliğinin iptali talep edildi.

Gökova Meclisi üyeleri, Bakanlığın Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde ve Yavaşkent statüsünde bulunan Akyaka'nın korumasını değil imar rantları yaratmaya odaklı plan değişikliği yapmaya çalıştığını ifade ederek bu girişimlere karşı sonuna kadar mücadele ederek izin vermeyeceklerini bildirdiler. Gökova Meclisi tarafından Ocak ayında yapılan açıklamada Bakanlığa çağrı yapılarak "Yargının verdiği kararı dikkate alın ve bu rant projesindeki ısrarınızdan vaz geçin. Geçekten 'koruma amaçlı' bir plan hazırlamak istiyorsanız Akyakalılara kulak verin ve Gökova ÖÇKB Yönetim Planını masanıza alın. İmar plan değişikliğini Yönetim Planına uygun şekilde, yerel paydaşlarla birlikte hazırlayın. Gökova Meclisi ve yerel sivil toplum örgütleri olarak bu şekilde hazırlanacak bir imar plan değişikliğine destek vereceğimizi ve tarafı olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Aksi durumda, rant projelerine sonuna kadar karşı durmaya devam edeceğiz ve geçit vermeyeceğiz" ifade edilmişti.

Bu haber toplam 140 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.